Zomerpelgrimage geopend

Middelste bonte Specht
Middelste bonte Specht

Op zaterdag 18 juni jl. was de opening van onze sponsorloop voor natuur- en landschapsprojecten met een ringsessie van een vogel op de Wylerberg. 

Vliegende vogel

We vieren onze eerste verjaardag – en 750 pelgrims! – door deze zomer iets terug te doen voor het landschap. Dat doen we met korte sponsorlopen voor natuur- en landschapsprojecten op de route. De omtrek van de Walk of Wisdom lijkt op een vliegende vogel en daarom is de Vogelatlas van Sovon Vogelonderzoek één van de projecten: op 10 september proberen we met Sovon voor 20 vogelsoorten uit de Atlas minimaal 200 euro per soort bij elkaar te krijgen. 

Pelgrim Middelste Bonte Specht

Als aftrap ringde Ruud Foppen van Sovon op de Wylerberg een Middelste Bonte Specht die hij die ochtend in de speciale netten van het veldstudiecentrum had gevangen. De specht kreeg pelgrimnummer 2016 – 458 en werd vrijgelaten door Iris (9) en Floris (11), de kinderen van Joost Willems van Psychopraktijk de Vrije Ruimte, die de Walk of Wisdom vorig jaar royaal sponsorde.

De specht is een zeldzaamheid en het kleinere broertje van de veel algemenere Grote Bonte Specht. De Middelste is nu officieel pelgrim van het ‘pad van je eigen wijsheid’. We gaven hem het eerste nummer van dit jaar. Inmiddels zijn we bij pelgrim 753 aangekomen.

Loop mee

Een wandeling door de prachtige omgeving van Nijmegen, en dat voor een goed doel! Loop je ook mee? Schrijf je direct in voor de Sponsorloop Vogelatlas of kijk hier voor een overzicht van alle projecten. 

  • Sponsorloop Vogelatlas:
  • Zaterdag 10 september, vanaf 10.30u, Stevenskerk Nijmegen
  • De route is 7, 8 of 15 kilometer. 

Het inschrijfgeld is minimaal 5 euro en komt volledig ten goede aan de Vogelatlas. Daarnaast kunnen wandelaars zich extra laten sponsoren. Alle deelnemers krijgen na afloop een speciaal vogelringetje van de Walk of Wisdom met ‘sponsorloop WoW 2016’ 

Team voor de Vogelatlas

Je kunt je ook opgeven met een team. Denk je meer dan 100 euro bij elkaar te lopen, dan mag je een lievelingsvogel voorstellen voor de sponsorloop. Je (team)naam wordt dan ook vermeld in de Vogelatlas.

Meer informatie over de Walk of Wisdom voor de Vogelatlas.

https://www.sovon.nl/nl/actueel/nieuws/zomerpelgrimage-voor-vogelatlas-van-start