Zoem zoem: €125,- voor stichting Bijendichterbij

Bedankt aan alle pelgrims die zich tussen 22 maart en 22 april inschreven voor een Walk of Wisdom: van het inschrijfgeld van elke pelgrim legden we steeds €1,- opzij voor stichting Bijendichterbij in de Ooijpolder.

Landschapsbijdrage

De Walk of Wisdom heeft geen Waarheid, maar wel waarden. Een van die waarden is betrokkenheid bij je eigen leefomgeving en de natuur. Nu ja: walk the talk! zeiden we in het bestuur en sindsdien gaat van het inschrijfgeld van elke pelgrim €1,- naar het landschap aan de route. Zo steunen we onder meer de Stevenskerk, het Gelders Landschap en de afgelopen maand (tot de dag van de aarde op 22 april) de imkers in de Ooijpolder.

De komende maand sparen we voor Natuurmonumenten. Een van ons gaat voor de vereniging collecteren en een paar pelgrims doen mee met de midzomernachtloop voor Natuurmonumenten in Heumensoord: zaterdag 16 juni van 23.00u tot 01.00u, 7,5 kilometer. Leuk als je ook mee doet: je kunt bij ons logeren als je van ver komt! Opgeven: link .

Over stichting Bijendichterbij

Hieronder wat stichting Bijendichterbij doet voor de natuur. Ze zijn o.a. initiatiefnemer en mede organisator van de Ontfermbermen: ontferm je over een berm door die vrij te houden van zwerfafval en in te zaaien met biologisch bloemzaad: link.

Van de website van stichting Bijendichterbij (link).

“Stichting Bijen Dichterbij is eind 2013 opgericht door vijf imkers met een groot hart voor bijen, natuur en landschap.  Wij imkeren in de Ooijpolder en de Duffelt bij Nijmegen.

Bijen zijn onlosmakelijk verbonden met hun omgeving. Ze zijn belangrijke bestuivers waardoor niet alleen natuur en landschap kunnen floreren, maar ook een groot deel van het eten dat op ons bord terechtkomt geteeld kan worden.  Tegelijkertijd zijn bijen voor hun voortbestaan afhankelijk van een rijkbloeiende, gevarieerde en gifvrije omgeving zodat zij zuivere nectar en stuifmeel kunnen halen.

Door onder meer grootschalige landbouw, gebruik van pesticiden en een teruggang aan drachtplanten gaat het niet goed met de bijen.

Bijensterfte is inmiddels een wereldwijd probleem. Wij zijn er van overtuigd dat ook op kleine schaal en dichtbij huis iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van bijen.

Vanuit stichting Bijen Dichterbij willen wij daarom zoveel mogelijk mensen in onze eigen omgeving informeren over het belang van bijen in een bloeiend landschap en over het verbeteren van de leefomstandigheden voor bijen. We doen dit onder andere via educatieve activiteiten, publieksacties en het (laten) zaaien en planten van drachtplanten. Ook beheert een van onze imkers een educatieve bijenstal op schooltuin de Wielewaal in de Ooijse Schependom vlak buiten Nijmegen. Daar ontvangen we schoolklassen en bij speciale gelegenheden ook andere geïnteresseerden. We werken graag samen met mensen, organisaties en bedrijven die zich ook inzetten voor bijen, natuur en landschap.”