World Clean-up day – za 16 sep doe je mee?

Op 16 september is het de World Clean-up day. Over de hele wereld gaan mensen op deze dag afval opruimen (meer). Wij doen mee! We hebben gekozen om aan de Waal op te ruimen om zo aandacht te schenken aan het water. Al het afval dat in de rivier komt, verontreinigt ons (drink)water en komt uiteindelijk in de zee. Dat vraagt aandacht.

Vanuit de Walk of Wisdom ruimen we om 13.30u in Nijmegen op bij de Spiegelwaal (meer: zie onder). Vanuit het Dijkmagazijn Beuningen vertrekt om 10.00u een ploeg om de Waalstranden in Beuningen op te ruimen (meer). Vanuit het Veerhuis in Varik start om 09.30u een ploeg die de oevers daar schoon maakt (meer). Er vertrekt zelfs iemand helemaal naar de bron van de rivier in Zwitserland om daar mee te doen (meer).

Praktische informatie clean-up Nijmegen

World Clean-up
World Clean-up day – afterparty

Als Walk of Wisdom gaan we aan de Spiegelwaal opruimen. Dit eiland ligt midden in de Waal voor Nijmegen-centrum. We verzamelen om 13.30u onder de Oude Waalbrug, voor de ingang van Cultureel terras/Opoe Sientje (link). Hier trakteren we na afloop op een drankje. Meld je aan via deze link.

Zo zijn we die dag allemaal verbonden met de rivier. Het is mooi om samen te werken met andere organisaties en verbinding te maken om iets te kunnen doen voor de wereld. Fijn als je mee wilt helpen om de wereld een beetje mooier te maken. We hopen je te zien op 16 september.

Meer over World Clean-up day

Kijk hier voor meer info over deze wereldwijde opruimactie van zwerfafval: in 197 landen.

Doe mee met ons in Nijmegen

Bovenste foto: Lions club Nijmegen bij een eerdere actie Onderste foto: andere vrijwilligers bij een eerder opruimactie