‘Wie ben je als terug gaat naar je bron?’ (een impressie van de stiltewandeling van 8 juli)

,

Return Again
Return again
Return to the land of your soul
Return to what you are
Return to who you are
Return to where you were born
and reborn again

Tijdens de stiltewandeling op de route van de Walk of Wisdom afgelopen zondag 8 juli werd dit lied (gezongen door Shaina Noll) gespeeld.  De Joodse rabijn en zanger Schlomo Carlebach schreef dit nummer als heling voor overlevenden van de holocaust. Het is een nummer met een paar repeterende zinnen die als een mantra werken om terug te keren naar je oorspronkelijke staat van zijn.

Patricia Akkermans (praktijk natuurgeneeskunde Dankh) en Hans Peerden begeleidden de tocht. Ze hadden het thema ‘Vrije geest’ gekozen.

Patricia las daarbij onderstaande tekst voor.

‘Dit thema is erg verbonden met de energie van het seizoen en met de geschiedenis van het gebied waar we doorheen lopen.
Het is hoogzomer, je eigen energiepeil zou op een hoogtepunt moeten zijn. Het is ook een tijd om te rusten en om te ontspannen. De vrijgekomen energie kan gebruikt worden om los van alle normale verplichtingen meer in contact te komen met je vrije (creatieve) geest of je authentieke zelf. Wie ben je als terug gaat naar je bron?

In het gebied waar we vandaag doorheen lopen is in WOII flink gevochten en hebben veel jonge mensen hun leven verloren. Jonge mensen van beide partijen, die aan de ene kant vochten voor vrijheid en voor het behoud van een vrije geest en aan de andere kant jonge mensen die geïndoctrineerd waren en zich dat waarschijnlijk ook niet meer bewust waren.

In de waan van de dag raken we allemaal weleens in meer of mindere mate onze authenticiteit of onze vrije geest kwijt en zijn we ons dat vaak niet meer bewust. Wij willen jullie uitnodigen om tijdens de wandeling proberen contact te maken met het authentieke vrije in jezelf en wakker te zijn voor symbolen in de natuurlijke omgeving onderweg die daar uitdrukking aan geven. Vind je iets onderweg dat uitdrukking geeft aan jouw vrije geest of authentieke zelf neem het dan mee of fotografeer het bijvoorbeeld of onthoud het.’

Foto: Marja Hakkoer

Het lied op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fxARCHjMe_4

De volgende stiltewandeling is 12 augustus van Plasmolen naar Malden.