Wereldpremière za 3 sep: een lied om de wereld te redden

,

Troubadour en sjamaan Mark Schilders heeft voor ons een lied geschreven ‘om de wereld te redden.’ Hij meent het nog ook! De wereldpremière hiervan is op zaterdag 3 september, tijdens de vertrekceremonie voor ons tweede getijdenboek Op weg naar wijsheid.

Mark Schilders

Motiverend lied

De Walk of Wisdom is ooit ontstaan als een gebaar om de wereld te redden. Over het waarom, het hoe dan? en wat er van terecht gekomen is, meer op zaterdag 3 september. We dachten dat we daar wel een motiverend lied bij konden gebruiken. Meteen keken we naar onze troubadour van het eerste uur en vaste muzikant bij vertrekceremonies Mark Schilders.

Sjamaan

Hoewel hij zelf veel te bescheiden is om zich zo te noemen, heeft Mark zich in zijn leven behalve als troubadour ook ontwikkeld als sjamaan. Hij is niet zomaar geïnteresseerd in mooie liedjes, hij wil daarmee de Liefde dienen en laat zich door niemand minder inspireren dan (onder andere) de Heilige Geest. Die kun je waarschijnlijk wel gebruiken als je de wereld wil redden…

Mark gelooft in wonderen en heeft al menig – wonderlijk – lied geschreven, zoals die voor de kruiwagen tocht van Henry Mentink van het Veerhuis voor de Aarde. Die liep recent met een kruiwagen vol aarde in veertig dagen naar Parijs om de hele Aarde als UNESCO werelderfgoed voor te dragen: uniek, onvervangbaar en van groot belang om te behouden. Mark schreef er een lied voor: link.

Walvishaai

Een andere klassieker van Mark is de walvishaai:

Alles is water en zuurstof
Alles is vloeibaar en zout,
Alles is… oceanisch
Alles is water, ook het hout
Enkel het zonlicht
Diep in jou
Enkel het zonlicht
Is van Goud

Hoe zijn lied zaterdag wordt, houdt hij zelfs voor ons nog geheim. We zijn benieuwd! Kom je ook?
Zaterdag 3 september, Stevenskerk Nijmegen, 10.00u. Aanmelden.

Meer over Mark Schilders

Bekijk de website van Mark Schilders, grotendeels nog in geheimtaal geschreven, maar zonder meer te begrijpen voor wie er met zijn hart naar kijkt: link.

Of bekijk dit portret van hem in zijn woonomgeving: link.