We gaan op Weg naar Wijsheid

,
stiltewandeling Walk of Wisdom

Modern pelgrimeren gaat over de vrijheid om je eigen weg te gaan. Lopers zoeken die vrijheid overal waar pelgrimsroutes en lange afstandspaden zijn. Om bij die vrijheid aan te sluiten, was Pad van je eigen Wijsheid jarenlang onze ondertitel.

Maar is dat waarom we de Walk of Wisdom begonnen? vroegen we ons de laatste jaren af. De mensheid staat voor grote maatschappelijke problemen rond klimaat, polarisatie, vluchtelingen en ongelijkheid. In het licht daarvan lijkt Pad van je eigen Wijsheid een slogan uit een voorbij tijdperk. Een tijdperk waar “me, myself and I” zich bevrijdde van burgerlijke normen van kerk en staat, om zèlf vorm te geven aan het leven.

Anno 2021 zien veel mensen ook dat ze onderdeel zijn van een groter geheel. Velen hebben behoefte aan een positief handelingsperspectief buiten het louter persoonlijke. Ze willen iets aan de samenleving of natuur bijdragen. Maar wat? Hoe kan je als individu iets bijdragen aan de grote uitdagingen van onze tijd? Kan dat wel?

Het is precies deze vraag die we de komende maanden wat vaker zullen stellen. En om de vrije, persoonlijke zoektocht naar wijsheid te koppelen aan de gezamenlijke zoektocht naar een leefbare planeet en samenleving, kiezen we een nieuwe ondertitel: Op Weg naar Wijsheid. Trouwens ook de titel van ons volgende boek! Meer.

Foto: vertrekceremonie Walk of Wisdom in Nicolaaskapel Nijmegen. Door Jan Alers
Foto boven: Marja Hakkoer