Wandelen naar wijsheid: boekpresentatie donderdag 2 mei 19.00u

Wandelen naar Wijsheid – Thomas Hontelez

Donderdag 2 mei presenteert Thomas Hontelez zijn boek ‘Wandelen naar wijsheid’, dat hij schreef na een tocht naar Istanbul. Thomas is al sinds 2015 betrokken bij de Walk of Wisdom en sinds eind vorig jaar voorzitter van de Raad van Toezicht.

De presentatie is geheel in stijl: we lopen een stukje van de Walk of Wisdom vanaf het beginpunt de Stevenskerk. Hier introduceert Thomas eerst twee belangrijke deugden van het pelgrimeren die hij ook van waarde vindt voor de rest van het leven: eenvoud en openheid. Na zijn introductie  wandelen we in tweetallen via de eerste kilometer van de pelgrimsroute naar boekhandel Roelants, waar de uiteindelijke presentatie is.

‘Als je ervoor openstaat en alert bent op wat de weg je geeft, biedt een pelgrimstocht ongelooflijk veel prachtige lessen. In vroeger tijden werd pelgrimeren al gezien als metafoor voor het leven. Op die kracht heeft het sindsdien nog helemaal niets ingeleverd. Pelgrimeren als metafoor zien voor het leven betekent ook dat je de lessen voor de pelgrim kunt vertalen naar lessen voor het leven. Hoe ga je om met tegenslagen? Laat je je uit het veld slaan door regen en wind? Door de brandende zon? Of zet je door en daag je jezelf uit? De overwegingen die je maakt, maken je sterker en geven je zelfvertrouwen. Ervaringen die je de rest van je leven nog kunt gebruiken. Met dit boek hoop ik je alert te maken op die momenten tijdens jouw tocht en hoop ik dat jij daardoor het maximale uit die unieke ervaring kunt halen.’

Thomas Hontelez in de inleiding van zijn boek Wandelen naar wijsheid.

Programma

19.00 uur: Inloop met koffie en thee (locatie: Stevenskerkhof 62, Nijmegen)
19.15 uur: Korte inleiding op de pelgrimswaarden eenvoud en openheid
19.45 uur: Wandeling over een stukje van de Walk of Wisdom
20.45 uur: Boekpresentatie bij Boekhandel Roelants (Van Broekhuyzenstraat 63, Nijmegen)

Gratis entree
Aanmelden graag via: [email protected]

We verloten 1 startpakket voor de Walk of Wisdom onder mensen die een boek kopen.

De boekpresentatie is een samenwerking tussen de Walk of Wisdom, de Stevenskerk, boekhandel Roelants en Kok Boekencentrum.

Thomas Hontelez is religiewetenschapper en docent levensbeschouwing. In 2014 liep hij een pelgrimstocht van Nijmegen naar Istanbul. Sindsdien is pelgrimeren een belangrijk onderdeel van zijn leven en begeleidt hij pelgrimstochten voor de Franciscaanse Beweging. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Walk of Wisdom.