Walk of Wisdom: we zijn ontkiemd in de aarde

,

Door Manja Bente, mede-coördinator van de Walk of Wisdom

Op 21 juni bestond de Walk of Wisdom 5 jaar. We zijn nu 6.400 pelgrims verder.

Als stichting hebben we in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Wij, Damiaan Messing en Manja Bente, hebben in eerste instantie, met ondersteuning  van vrijwilligers, als pioniers de Walk of Wisdom ontwikkeld en vorm gegeven zoals het nu is.

We hebben dat gedaan uit idealisme, liefde voor de wereld en hard werken. Hierdoor hebben we onze droom mogen realiseren. Dat is als een heel groot cadeau!

Mede door het vertrek van Damiaan Messing werd het tijd om alles wat meer vast te leggen, zodat ook nieuwe medewerkers kunnen instappen en dit mooie werk verder kunnen voortzetten. Rob van Sprang gaat nu samen met mij, Manja, de coördinatie doen van de Walk of Wisdom.

Pilaren van de Walk of Wisdom

Een belangrijk document dat we hebben ontwikkeld, is het Charter. In het charter beschrijven we de pilaren waarop de Walk of Wisdom  is gebouwd. Dat is onze visie, hier staan we voor. Dit is iets wat helder en duidelijk moet zijn, zeker als er ook soortgelijke Walks of Wisdom in het buitenland gaan starten (en dat is ook een droom die we willen verwezenlijken).

Alle taken van de verschillende functies hebben we uitgeschreven, zodat alles wat moet gebeuren duidelijk is. De Walk of Wisdom is gegroeid in omvang en hierdoor hebben we meer vrijwilligers ingezet en kunnen we met elkaar dit mooie project voortzetten. Er zijn dus nieuwe vrijwilligers met grotere taken bijgekomen, onder wie Wendy, die tegenwoordig het pelgrimsbureau runt, Lucy Holl, die wel al van het begin bij ons is en nu de rol op zich genomen van eindredacteur, en Willy Kokke, die de boekhouding doet.

De  veertig vrijwilligers van de Walk of Wisdom zijn van verschillende leeftijden. De meesten hebben een baan naast hun vrijwilligerswerk, anderen niet meer. Wat we  belangrijk vinden, is dat ze op een  plek zitten waar ze passen en de taak leuk vinden om te doen.

Manja Bente voor Mariken van Nimweghen beeld
Manja Bente

Geven en ontvangen

Het werken met de intentie ‘geven en ontvangen’ vinden we belangrijk. Dit is de basis waarop we samenwerken met elkaar. Hierdoor hebben we een heel harmonieus werkende stichting kunnen creëren.  Met heel mooie en lieve mensen die  een verbinding hebben gemaakt met de stichting en met elkaar, en die het gedachtegoed ondersteunen en uitdragen.

We zijn als stichting het afgelopen jaren gegroeid naar een volwassen organisatie die klaar is om de nieuwe stroom pelgrims te gaan ontvangen.

We zijn ontkiemd in de aarde

Gewekt door het licht

Om onze eigen weg te gaan

(Spreuk bij de vertrekceremonie)

Lieve groet, Manja