Walk of Wisdom start Actie Schone Waal

WaalstrandtroepbronwebsiteN1.jpg

Omdat een pelgrimsroute niet alleen gaat om verbinding met jezelf, maar ook met je omgeving start stichting Walk of Wisdom Actie Schone Waal. Hieronder de brief die ik schreef naar de burgemeester en burgers van Nijmegen.

 Datum : 28 juli 2014
Onderwerp : Actie Schone Waal

OPEN BRIEF AAN DE BURGEMEESTER EN BURGERS VAN NIJMEGEN

Als voorzitter van een pelgrimsroute die eindigt langs de mooie Waalstranden van Nijmegen erger ik me kapot aan de troep: wilde paarden die bijten op blikjes cola, plastic dat talrijker is dan het groen. Ik ben geschokt! Ik weet dat ik niet de enige ben die zich stoort. Ik weet ook dat burgers en overheden al vanaf 2006 proberen er wat aan te doen. Het is tijd voor actie en ik vraag u mij daarbij te helpen.

Ik heb een website gemaakt waar mensen kunnen intekenen om één uurtje te helpen met het ruimen van troep en het uitdelen van vuilniszakken. Als 300 Nijmegenaren dat twee of drie keer per jaar doen, kunnen we het hele jaar genieten van een mooie Waal en knoopt iedereen tussen de oren dat je in Nijmegen je eigen zooi opruimt.

Beste Burgemeester, u introduceerde onlangs het begrip “Nijmegenisme”: in Nijmegen kijken we met een wijde blik naar de wereld en vanuit een wijde blik naar de stad. Dat kan als geen ander vanaf de Waalstranden. Alleen… die troep! Ik daag u uit om het Nijmegenisme waar te maken en als goed burgervader het juiste voorbeeld te geven door in te tekenen op één van de schoonmaak data.

Beste burgers van Nijmegen, 300 van ons zijn genoeg om het probleem uit de wereld te helpen. Twee of drie keer een uurtje de handen uit de mouwen steken, dat kan toch iedereen? In ieder geval geldt vanaf vandaag voor iedereen die klaagt over de troep: niet lullen, maar poetsen!

Damiaan Messing

Voorzitter pelgrimsroute de Walk of Wisdom
http://actieschonewaal.nl