Walk of Wisdom gaat ambassadeurs werven

Ambassadeurs Walk of Wisdom

Als Walk of Wisdom willen in september/oktober 2013 fondsaanvragen de deur uit doen. De stichting heeft geld nodig om de nieuwe pelgrimsroute te ontwikkelen die in de zomer van 2015 van start moet gaan. We zijn nu druk bezig met het schrijven van de begroting en het strategisch plan, en het samenstellen van een comité van aanbeveling is dan ook een logische stap in het proces.

Een comité van aanbeveling bestaat meestal uit een aantal vooraanstaande mensen. Bij fondsaanvragen gebruikt een stichting een comité van aanbeveling om te laten zien dat er draagvlak is voor de doelstelling van de stichting. Dat is precies waarom we in de komende maanden ambassadeurs gaan werven die in ons comité van aanbeveling willen plaatsnemen.

`Voorlopers` van de nieuwe pelgrimsroute

We benaderen natuurlijk niet zomaar iedere bekende Nederlander. We zoeken mensen die iets uitdragen van de kernwaarden van de Walk of Wisdom: persoonlijkheden die ergens voor staan en op een eigen manier blijken geven van maatschappelijke betrokkenheid. 

Omdat deze mensen vaak een schat aan levenservaring hebben, zou het stom zijn om alleen hun naam te vragen. Het idee achter de Walk of Wisdom is juist dat mensen kunnen leren van elkaars wijsheid. Vandaar dat we ambassadeurs vragen een korte tekst aan te leveren voor het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven.

Seizoenen van het Leven is een boek dat in de zomer van 2015 verschijnt onder regie van gallerie Intermedi-Art. Het boek is bedoeld als `reis naar binnen` waarbij levende kunstenaars en schrijvers verbeeldingen maken rondom universele thema’s als goed en kwaad, hoop, liefde of de dood. Er komen verhalen in van symbolische `voorlopers` van de Walk of Wisdom en in toekomstige uitgaven ook bijdragen van pelgrims die de Walk of Wisdom officieel volbrengen.  

Inspirerende bekende Nederlanders gezocht

Ken je mensen die we absoluut zouden moeten benaderen? Geef ons een tip van een bekende Nederlander die zich op `eigen wijze` inzet voor duurzaamheid, de natuur of de publieke zaak. Iemand die anderen in hun waarde laat en voor wie status, geld of macht geen ultieme doelen zijn, maar middelen voor dingen die werkelijk van betekenis zijn.

We zoeken mensen die niet pretenderen te weten wat die betekenis voor anderen moet zijn en die het belangrijk vinden om voor de vraag naar betekenis tijd en ruimte te creeren in de vaak hectische waan van de dag.

Ondersteunende folder

Gallerie Intermedi-Art heeft het ontwerp en de uitgave van een ondersteunende folder van de Walk of Wisdom gesponsord. Deze folder gebruiken we bij de aanvragen samen met de brochure van het hedendaags getijden- en pelgrimsboek de Seizoenen van het Leven. 

Bekijk hier de PDF uitgave van de folder en brochure. Donateurs van de route krijgen de folder thuisgestuurd!

brochure_wow.pdf

brochure_getijdenboek1.pdf