Waalstranden weer schoon

Afgelopen vrijdag hebben we met een vrolijke groep Walk of Wisdom vrijwilligers de Waalstranden vanaf Nijmegen centrum schoon geprikt. De stranden liggen in een natuurgebied vrijwel aan het begin van onze route.

Waalstranden zwerfafval

Zwerfafval Waalstranden

In onze beginjaren lagen de Waalstranden na een mooie zomerdag bezaaid met zwerfafval. Waarna wilde konikspaarden van het (plastic) afval gingen eten. Inmiddels heeft de gemeente Nijmegen uitstekende maatregelen genomen waardoor de toestand behoorlijk is verbeterd. Bij de ingangen worden afvalzakjes aangeboden naast grote vuilnisbakken. En dier en mens zijn beter van elkaar gescheiden.

Toch hebben we nog heel wat afval van de stranden moeten rapen. Glas, blikjes, tampons, van alles. Na 1,5 uur rapen hadden we een flink aantal zakken vol en hebben we heerlijk wat gedronken bij Roosje van Ooij, een van de eerste terrassen aan onze route met prachtig uitzicht over de Ooijpolder.

Het nuttige met het aangename combineren. Een oud Hollands spreekwoord, waarvan we de wijsheid weer eens bevestigd zagen.

Borrel na opruimen Waalstranden zwerfafval
Waalstranden afvalzakken