Vrijwilligersvacature: hoofdredacteur (v/m)

Marjoke Schulten constellatie
Miniatuur in ons pelgrimsgetijdenboek door Marjoke Schulten

Welke bevlogen hoofdredacteur schrijft mee aan het verhaal van de Walk of Wisdom?

Stichting Walk of Wisdom wil de wijsheid bevorderen door het uitdragen van de verbondenheid tussen mensen en met de natuur. Dat doen we met een pelgrimsroute van een week lopen door divers landschap met telefoon en internet uit. Het grote plan is één Walk of Wisdom in elk land van de wereld. We zijn in 2015 begonnen met een pioniersroute rondom Nijmegen. Die loopt goed: er schreven zich al meer dan 5.000 – enthousiaste – pelgrims in.

(1) HOOFDREDACTEUR (v/m)

Vrijwilligersvacature — per juni

We zoeken een hoofdredacteur die op een eerlijke, maar betrokken manier op zoek gaat naar verdiepende verhalen achter onze inspiratie en activiteiten, de route zelf en de pelgrims die daarop afkomen. Samen met een van de coördinatoren stel je een kleine redactie samen die zorgt voor columns, nieuwsberichten, interviews en achtergronden voor onze nieuwsbrief en website. Ook denk je na over een vervolg op ons pelgrimsgetijdenboek Seizoenen van het Leven.

De taken

  • Het opzetten en leiden van een kleine redactie in afstemming met een van de coördinatoren voor het schrijven van artikelen voor de website en nieuwsbrief.
  • Het plannen en verdelen van die artikelen over tenminste een jaar.
  • Het nadenken over nieuwe, aansprekende vormen om het verhaal van de Walk of Wisdom te vertellen.

De hoofdredactie vraagt zo’n vier uur per week en is mede afhankelijk van je eigen inzet als schrijver.

Wat vragen we

  • HBO/WO denkniveau, creatief taalgevoel met praktijkervaring en woonachtig in of rondom Nijmegen.
  • Talent voor samenwerking, planmatig overzicht en (plezierig) delegatievermogen.
  • Inspiratie voor dezelfde waarden als de Walk of Wisdom.

Wat bieden we

  • Gelegenheid een jonge pelgrimstraditie mee tot bloei te brengen in een ontspannen, maar bevlogen vrijwilligersorganisatie.
  • Een kans je te ontplooien als hoofdredacteur.
  • Een onkostenvergoeding van €100,- per maand en flexibiliteit: je bepaalt zelf wanneer je werkt en kunt dit voor een groot deel vanuit huis doen.
  • We ruimen zelf geregeld zwerfafval op, hangen nestkasten op en steunen lokale natuurprojecten: het is gewoon fijn om dat verhaal te vertellen en zo het bewustzijn te vergroten.

Vind je deze vrijwilligersvacature interessant of weet je iemand die hier geschikt voor is?

Reageren kan door voor 1 mei een email met je motivatie te sturen naar [email protected]. Je krijgt altijd een reactie. Met de meest geschikte kandidaten voeren we een gesprek.

Vragen: mail Damiaan op [email protected].