Vrede: wie je bent is soms vaag

,

“Diepgang betekent voor mij verder kijken dan wat zich oppervlakkig aandient, voorbij de eerste laag van de actualiteit en het ABC van je routines, naar een taal die je misschien niet kent.” Patricia Akkermans

Zondag 3 september begeleidt Patricia Akkermans met Lidy van Lie Peters een stiltewandeling in de serie ‘de Walk of Wisdom in een jaar rond.’ Patricia heeft een eigen praktijk: Dankh, praktijk voor Natuurgeneeskunde en Life Coaching.

“Op de Hogeschool gaf ik supervisie aan studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik hielp hen groeien in hun beroepspraktijk door middel van reflectie. Ik zag en voelde veel meer dan er tijdens de gesprekken aan bod kon komen.

Ik ben verder gaan leren over de gevoelslagen van mensen en hoe je daar met het verhogen van lichaamsbewustzijn toegang tot krijgt. Het is mijn nieuwe beroep: ik werk met mijn handen en coach mensen bij wat er in hun lijf loskomt.

Een tijdlang leefde ik op een plateau: ik dacht dat ik mijn verhaal en het leven snapte. Inmiddels ben ik in een nieuwe fase aangekomen. Ik ben 51 en ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé leven hebben de letters van mijn verhaal op zijn kop gezet. Snap ik mezelf nog wel? vraag ik me soms af. De sterke en onafhankelijke vrouw die ik dacht te zijn, blijkt veel gelaagder.

Toch ervaar ik ook een nieuw soort rust. Eén verhaal kunnen vertellen is plat, eenduidig. Ik leer een nieuwe taal: die van de complexiteit. Ik aanvaard dat wie ik ben soms vaag is en niet altijd even duidelijk.

Ik wandel veel en mediteer, zoek de stilte op. Ken je die uitspraak van Pema Chödrön?

“We verdienen geen vastigheid; we verdienen iets beters. We verdienen ons geboorterecht en dat is de middenweg: een open gemoedstoestand die zich thuis voelt bij paradoxen en vaagheid”.

Misschien koos ik daarom wel als thema voor de wandeling: innerlijke vrede.”

Meer over Patricia: dankh
Meer over de stiltewandeling: begeleide stiltewandelingen