Vormgeefster Anne Louman bij pelgrimslauden a.s zaterdag

Iedere aandachtige bezoeker van de Nijmeegse Stevenskerk zal hem hebben gezien: het grote opengeslagen getijdenboek in een fraai houten bekisting bij de ingang van de kerk. Het boek – Seizoenen van het Leven – bevat levenswijsheden van bekende én onbekende Nederlanders en is ingebonden met 40 ingebonden kleine kunstwerken (miniaturen). De vormgeefster van het boek – Anne Louman – leest er zaterdag 2 maart bij zonsopgang een verhaal uit voor.

Anne is die zaterdag ‘voorlezer van dienst’ bij alweer onze negende pelgrimslauden: een stille omgang door de kerk bij zonsopgang (07.31u) die uitkomt bij het tentoongestelde boek. Op een tijd dat de kerk normaal gesloten is, kun je nu naar binnen om na een trage tocht door het verlaten monument te luisteren naar een stukje bezinning.  

De pelgrimslauden vindt plaats op iedere eerste zaterdag van de maand. De bezinning duurt een kwartier en is gratis bij te wonen. Een mooi moment om je pelgrimstocht mee te beginnen.

Verzamelen om 07.30u bij de zij-ingang van de kerk: Stevenskerkhof 62. Wees op tijd: de deur gaat op slot! Meer informatie: https://walkofwisdom.org/agenda

Stevenspedel bij de pelgrimslauden