Voormalig Amsterdamse burgemeester en oud PvdA-leider Job Cohen

b2ap3_thumbnail_Job-Cohen.jpg

b2ap3_thumbnail_Job-Cohen.jpgVoormalig burgemeester van Amsterdam en PvdA leider Job Cohen heeft een pagina geschreven voor ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek en is daarmee symbolisch voorloper geworden van de Walk of Wisdom.

Job Cohen is een alom gerespecteerd bestuurder, een rustige en stabiele kracht die zijn maatschappelijke loopbaan heeft toegewijd aan de publieke zaak in wetenschap, overheid en politiek. Hij werd in 2006 gekozen tot één na beste burgemeester ter wereld.

Job Cohen staat bekend om zijn inzet voor diversiteit en het zoeken naar consensus in plaats van polarisatie. Als partijleider liet hij zich niet meeslepen door de show en het theater van de beeldvorming. Kenmerkend is zijn reactie op een journalist die hem er tijdens een reportage op wees dat het `niet daadkrachtig` zou overkomen als hij met zijn handen in de zakken ontspannen voor de camera uitliep, wat Cohen inderdaad deed. Cohen haalde zijn schouders op.

Voor de Walk of Wisdom is tot slot interessant dat Job Cohen van Joodse afkomst is. Het onderstreept waar we met de pelgrimsroute voor willen staan:  mensen met verschillende achtergronden en levensovertuigingen kunnen dezelfde waarden en belangen delen. We wonen allemaal op dezelfde aarde en maken veelal dezelfde universele levenservaringen mee. (Meer over de kernwaarden).