Vlamdrager vredesweek Felicitas Schlette: ik verlang naar vrede en naar een wereld…

220px Reichswald 1

Felicitas Schlette draagt de vredesvlam tijdens de vredesweek op maandag 21 september om 09.15u vanaf Huize Rivendel door het Reichswald naar Milsbeek. Hier haar verhaal:

Mijn thema is verwarring en vertrouwen.
220px Reichswald 1
Ik draag de vlam van de vrede, terwijl mijn „mind“ in 1000 richtingen reist. Bewust van het feit dat ik zaadjes van vrede en van onvrede in me heb, loop ik de weg ….  niet omdat ik een bijzonder vredig mens ben. 

De  strijd vindt niet buiten mezelf plaats maar in mezelf.  Ik verlang naar vrede en naar een wereld, waar de goederen eerlijk worden verdeeld, waar mensen bescheiden leven en moeder aarde respecteren, een wereld van tolerantie en vrije mensen, die genieten van schoonheid, dans, muziek en van elkaar. Maar tegelijkertijd produceer ik iedere dag een boel vervelende gedachten: dualistische, beoordelende en angstige gedachten. Soms lig ik s‘nachts wakker en voer ik oorlog in mezelf.    

Het lopen in de natuur doet mij goed ……… ik loop met alle licht en schaduw kanten …. ik loop om mijn onvermogen te omhelzen.

Ergens diep in me is een bron van wijsheid en liefde, van daaruit put ik de kracht om steeds opnieuw te beginnen. Als ik verbonden ben met de bron in mij, en jij verbonden bent met de bron in jou, dan zijn wij éen. We kunnen opnieuw beginnnen, aankomen in het moment van nu –  en vertrouwen …..   

Vertrouwen in jezelf – vertrouwen in de wereld?

 

My  mind can go in a thousand directions. 

But on this beautiful path, I walk in peace. 

With each step, a gentle wind blows. 

With each step, a flower blooms.

 

Thich Nath Hanh

 

Foto: Bj. Schoenmakers