Vijf burgemeesters op opening Walk of Wisdom

h_bruls.jpg

Maar liefst vijf burgemeesters zullen de opening van de Walk of Wisdom bij wonen en kracht bij zetten: burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, burgemeester Carol van Eert van Beuningen, burgemeester Hans Verheijen van Wijchen, burgemeester Lex Roolvink van Grave en burgemeester Peter de Koning van Gennep. Een fantastische steun in de rug van onze 136 kilometer lange pelgrimsroute die mensen vanaf 21 juni kunnen gaan lopen. 

De vijf burgemeesters zullen aan het eind van de ceremonie de inmiddels 60 pelgrims van de Walk of Wisdom het icoon van de route uitreiken: Pelgrim, ontworpen door de kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas. Ze worden daarbij geholpen door moskee bestuurslid en Pax bruggenbouwer Said Bouharrou, Daantje en Meijne Snoek (7 en 5 jaar) en een pelgrim naar Santiago de Compostella. De opening is om 12.30u in de Stevenskerk. Voorafgaand is een lunch in de Hemel (11.00u). Toegang is vrij, maar opgeven is noodzakelijk. Dat kan via deze link

b2ap3_thumbnail_266px-Carol_van_Eert.jpgCarol van Eert, Beuningen

Burgemeester-van-Grave-Lex-Roolvink-door-Marc-Pluim.JPG

Lex Roolvink, GraveBurgemeester-Hans-Verheijen-Wijchen.jpg

Hans Verheijen, Wijchenb2ap3_thumbnail_Petere-de-Koning-burgemeester-Gennep.jpg

Peter de Koning, Gennep

Over de gemeenten 

Beuningen is de laatste van de elf gemeenten aan de route en kenmerkt zich door kilometerslange Waalstranden waar je langs de rivier kunt struinen. De stad profileert zich de laatste tijd met het ‘buiten dijks denken’ in de uiterwaarden onder leiding van het Dijkmagazijn Beuningen. 

Wijchen ligt op 90 kilometer lopen en heeft de eeuwenoude cultuurlandschappen van Leur en Hernen en de kapelberg in Bergharen. Er staat een oud kasteel dat nog nooit de sporen van oorlog over zich heen heeft gekregen.

Grave is een fraai oud vestingsstadje aan de Maas op iets voorbij de helft van de route. In het naburige dorpje Velp ligt het oudste klooster van de kapucijnen. Deze orde laat zich inspireren door Franciscus, een Middeleeuwse bedelmonnik die toen Europa in oorlog was met de moslims naar de sultan pelgrimeerde met een boodschap van verzoening: “vrede en alle goeds.” 

In Gennep ligt de Mookerheide waar ooit twee prinsen van Oranje sneuvelden en nog steeds een schat begraven zou liggen. Het is de thuishaven van een van de mooiste bossen van Nederland: de sint Jansberg. 

Nijmegen is het begin- en eindpunt van de route. Vanuit de monumentale Stevenskerk duik je vrijwel direct de natuur in via de Ooijpoort. Pelgrims komen de stad weer binnen via o.a. de nieuwe brug de Oversteek.