Verslag vertrekceremonie voor pelgrims

Verslag vertrekceremonie voor pelgrims

Afgelopen zaterdag was de tweede vertrekceremonie voor pelgrims, in een prachtige ruimte in de St.Stevenskerk, tevens het start- eindpunt van de Walk of Wisdom. Ceremoniemeester Manja Bente vertelde over hoe zij en Damiaan voor een wandeltocht ooit zelf een vertrekceremonie als bijzonder hebben ervaren. Deze ervaring geven ze graag mee aan Walk of Wisdom wandelaars.

Aan mij deze keer de eer om wat van mijn eigen ervaringen te delen, aangevuld met een aantal mooie zinnen en ervaringen die we uit de map van het pelgrimslogboek hebben gehaald. De map waar alle pelgrimeerders die de route vervuld hebben iets in mogen schrijven.

Muzikaal werd de ceremonie bijgestaan door muzikanten Niek Edeling en Dineke de Velde Harsenhorst. Haar lied ‘kleine stilte’ maakt een diepe indruk op de aanwezigen.

De 4 pelgrimeerders die ervoor kozen om vandaag te starten stonden stil bij de weg die ze af gingen leggen en mochten een kaarsje aansteken met de vredesvlam. Na de inschrijving werden ze uitgezwaaid door de andere aanwezigen, terwijl het pelgrimslied werd gezongen, mooi galmend in de kerk.

Iedereen dezelfde route, iedereen een eigen verhaal. Dat kwam zowel terug in de verhalen die ik las (en voorlas), de muziek en de verhalen die voor en na de ceremonie werden uitgewisseld.De volgende vertrekceremonie is op 20 augustus. Zowel mensen die dan (of later) de Walk of Wisdom willen wandelen als mensen die willen uizwaaien zijn van harte welkom.