Verslag van pelgrim 295

DSC_9810.JPG

DSC_9810.JPG

Walk of Wisdom

Van 12 t/m 17 Oktober 2015 liep ik, samen met mijn vrouw, de Walk of Wisdom. Een wandeling om niet snel te vergeten. Wellicht is het beter om deze tocht in het voorjaar te lopen, echter, nu liepen we in alle rust deze tocht. En dat wilden we ook. Weg van de drukte die we beide hebben met ons vrijwilligerswerk.

Ik genoot van de bossen en de omgeving. Ik genoot van de ontmoeting met andere mensen, hoofdzakelijk alleen de mensen bij wie we overnachtten. Het was goede gedachte om deze tocht in zes etappes te verdelen. Alles wat de natuur te bieden heeft maakten we deze week mee. Een warme dag, een zeer koude dag en ook dagen met regen. Maar niets kon ons weerhouden om deze tocht te volbrengen. Door de monumenten, die we onderweg tegen kwamen, werd het weer duidelijk dat vrijheid een groot goed is. Om stil te staan en aan hen te denken die hebben gestreden voor onze vrijheid. Dat we in alle rust kunnen genieten wat moeder aarde ons te bieden heeft. Ben ik wijzer geworden?

Ja, in de zin dat ik meer vertrouwen moet hebben. Het is aan de mens om daar goed mee om te gaan. Proberen om positief in het leven te staan. Om de dingen positief te benaderen. Of dat lukt ligt aan de mens zelf.

S.n.Out (wandelaar 295)

Foto: Bart Kouwenberg