Verslag van een voettocht, 6-14 april

,

Van zulke verslagen krijgen we bij de Walk of Wisdom een gloed op de wangen. Bedankt, Joannes, voor het inzenden!

Wat een schitterende tocht heeft u uitgezet. Ben geheel vervuld, maar ook wel moe!
Wat is dit stuk Nederland wonderschoon en kon ik de weg goed vinden door de ‘engel’signalering. Vaak had ik (geboren in 1944) een ‘alleen op de wereld’ gevoel!
Ook vol verwondering keek ik naar de vele paarden en schapen in polders en uiterwaarden. Wel waren de holle wegen in de hellingbossen veelal erg modderig, waarschijnlijk mede door de hoge grondwaterstand, vooral ook in de Ooipolder.
Het spannendst was om een slaapplaats te vinden , want ik had alleen het eerste (zeer aangename) hotel in Ubbergen (‘t Spijker) geboekt. Daarna kostte het zoeken echt heel erg veel moeite, maar ik wilde vooraf niet vastleggen waar ik zou verblijven… .
Zowel het Gasthaus in Frasselt, B&B in Nederasselt , de Keurvorst in Ravenstein en ‘Vrienden op de fiets’ in Angerden waren allen zéér aanbevelenswaardig .
De apotheose was de boot ‘Opoe Sientje ‘ aan de Waalkade in Nijmegen,waar ik heerlijk kon uitrusten en genieten van de ongecompliceerde gastvrijheid. ‘Laissez faire, laissez aller’ gevoel, ook omdat ik m’n (te zware, 8 kg) rugzak niet meer hoefde te dragen.
Neem dus niet teveel mee! ‘Alles wat je thuislaat is meegenomen’!!
Joannes (ga binnenkort mijn vrouw het een en ander laten zien, zó mooi!)