Verrassende vredeswake: een tangosalon

Tango-en-vrede.jpg

Tango-en-vrede.jpg

Tangosalon vrede en tango

Er heeft zich een verrassende nieuwe invulling aangediend van onze doorlopende wake rondom de wereldvredesvlam in de middeleeuwse Valkhofkapel: een tangosalon. Een avond dansen rondom de vlam van de vrede georganiseerd door Janneke Bardoel en tangonetwerk Nijmegen e.o. Datum: donderdag 24 september, 19.30u+ Valkhofpark Nijmegen.

Voor niet ervaren dansers zullen ’taxi­dansers’ aanwezig zijn waarmee je een dansje kunt uitproberen. Voor degene die al langer dansen, draait dj Arnoud tot in de late uurtjes. De eerste tango­stappen zullen gezet worden om 19.30 uur, waarna de muziek doorklinkt tot 23.30 uur.

Als ik aan vrede denk, zie ik mensen voor me die elkaar omhelzen en lachen. In de Argentijnse tango is de omhelzing onderdeel van de basishouding. Je maakt contact met je partner, stelt je open en in omhelzing begin je samen te dansen. Luisterend naar jezelf, je partner, de muziek en in contact met de dansers om je heen en de vloer. Kun je als één bewegen met je partner. Vaak sluit de volger de ogen geheel, de leider luikend, in contact met het moment, genietend. 

Janneke Bardoel