Veel nieuwe pelgrims – routegidsen uitverkocht – Liefde voor het Landschap [Weekjournaal 01 – januari 2016]

b2ap3 thumbnail Startpakket Susanisweg

b2ap3 thumbnail Startpakket SusaniswegVeel nieuwe pelgrims

De organisatie van de Walk of Wisdom is uit winterslaap gekomen en aangenaam verrast door de grote hoeveelheid nieuwe pelgrims: bijna 60 in een maand tijd. Lees bijvoorbeeld de leuke blog van Susan op haar website susanisweg.nl

Alle pelgrims van 2016 krijgen een vogelringetje met het jaar 2016 als bewijs van inschrijving met daarachter een eigen uniek inschrijfnummer. Vorig jaar deden we hetzelfde, maar dan natuurlijk met 2015. We zijn we begonnen met inschrijfnummer 1 en gekomen tot 458. Voor 2016 hadden we ringetjes besteld vanaf inschrijfnnumer 501. De nummers 459 tot en met 500 bestellen we nu bij met jaartal 2016, zodat de telling weer klopt. Benieuwd op welk nummer we dit jaar uitkomen… Veel dank aan Manja Bente die in de winter het pelgrimsbureau heeft open gehouden.

Routegidsen uitverkocht

Mede door het succes zijn we door onze routegidsen heen. We waren al bezig met de tweede, licht gewijzigde, editie. Deze komt naar verwachting rond 14 februari van de drukker. Er zijn wat problemen omdat de vorige drukker failliet is gegaan, maar met enige zorgvuldigheid vinden we een andere die net zo goed is.

Pelgrims die zich nu inschrijven, krijgen hun startpakket dus pas na 14 februari thuisgestuurd. Wil je perse voor die datum vertrekken, dan sturen we in het startpakket een zwart wit uitdraai van de routegids mee, waarna we de gedrukte gids later nazenden tegen de extra kostprijs van €5,-

Liefde voor het landschap

Pelgrims reageren tot nu enthousiast over de schoonheid van de route. Daar zijn we het helemaal mee eens. Om die liefde uit te dragen en iets voor het landschap terug te doen, organiseren we dit jaar een zomerpelgrimage met als thema ´liefde voor het landschap´.

Pelgrims kunnen in de zomer de route lopen als een sponsorloop voor een natuurproject langs de route. Als het even kan, is er ook gelegenheid om samen met andere pelgrims te eten en om bijvoorbeeld een middagje mee te werken aan die projecten. Het hoeft niet per se een natuurproject zijn, het mag ook cultuurlandschap zijn, bijvoorbeeld een dierbaar monument. 

We hebben vrijdag de burgemeesters die ambassadeur zijn uitgenodigd een project aan te dragen. Volgende week zullen we die oproep aan iedereen doen. Wordt vervolgd!