Vandaag is een gift, bijdrage van Frank (pelgrim 9)

Frank Rutten (pelgrim 9) en José (pelgrim 8) hebben begin juli de laatste etappe van de Walk of Wisdom gelopen. Frank heeft wat overpeinzingen gedeeld: voor in het pelgrimslogboek en voor op de site.

Thema “Every day is a good day”

Ons leven is een gift. Het is geen wonder zoals dat vaak gezegd wordt, maar een gift. Twee mensen gunnen elkaar een mooi moment en er ontstaat een vrucht. Geen wonder…

En die vrucht dat ben jij. Je komt ter wereld als een onbeholpen wezentje. Als je niet verzorgd wordt ga je dood. Niet meer en niet minder. Maar je wórdt verzorgd en je ontwikkelt je. Je leert op eigen benen te staan. Dat lukt de één wat beter dan de ander, maar mislukken doet het zelden. Je gaat voor huisje-boompje-beestje, je wórdt iets. Mensen kijken naar je op of mensen kijken op je neer. Het doet er niet toe: Jij bent jíj.

En dan, dan komt er een moment van bezinning. Waarom doe ik wat ik doe? Waarom ren ik zo hard? Wat brengt het me? Ik kijk om me heen en zie mensen bezwijken aan stress, hart- en vaatziekten, kanker. Waarom? Lang stil… Geen antwoord. SoChicken en Walk of Wisdom trekken mijn aandacht.
Mijn leven is een gift. Gezondheid is een gift. Alleen ík ben verantwoordelijk voor wat ik met die gift doe. Ik kan constant op zoek gaan naar het randje of ik kan de rust nemen van een meditatie of een fijne wandeling met mijn lief. Ik kan mezelf na zo’n wandeling “trakteren” (of is het straffen als mijn lichaam zou spreken?) op Mc Donalds of onderweg genieten van een bruine  boterham en na afloop een salade. Ik kies.
Vandaag is een mooie dag; Opnieuw geen wonder, maar een gift. Die gift kan ik aannemen om te gaan wandelen in de natuur. Ontnuchtering: Eén van míjn dagen Walk of Wisdom heeft het 20 km lang gehoosd hoor! En toch was ook dát een mooie dag. Dat brengt me op één van mijn motto’s: “Elke dag is een goede dag”. Een goede dag om te genieten van het leven. Ik mag er zijn en dat is een gift…
(Foto door Frank)