Van zaailing tot bloem: volop kleur op de route

Het symbool Pelgrim van de Walk of Wisdom heeft twee armen die de twee blaadjes voorstellen van een kiemplantje. Wat een prachtig gegeven, want wat een kracht zit er in een klein zaadje dat tot bloei kan komen als je er goed voor zorgt.

Al een aantal jaar sturen we van maart tot mei een klein zakje zaad mee in het startpakket voor pelgrims. Voor ons is het belangrijk dat we de natuur niet alleen gebruiken en consumeren, maar waar het kan ook iets teruggeven.

Wat is er geworden van al dat zaad dat we hebben uitgedeeld? We hebben een aantal foto’s gekregen van prachtige bloemen die uit die zaadjes zijn gekomen.

Hebben jullie misschien ook de zaadjes geplant? Leuk als je ook een foto opstuurt van het resultaat naar [email protected]

Zo hebben we van het overige zaad op een wat saai stuk aan het einde van de route ongeveer 600 meter berm ingezaaid. Dat was wel even ploeteren in de warme zon, maar wat leuk om te zien dat ook deze zaadjes zijn uitgekomen ondanks de droogte!

Dit jaar hebben we een heleboel zaad gekregen van de Ploegdriever. Dank hiervoor! Medewerkers van Pluryn, een organisatie voor mensen met een complexe problematiek, hebben de zaadjes ingepakt. De Ploegdriever is een liefdevolle vereniging die landschapsbeheer stimuleert en uitvoert. Zij steunt boeren en buitenlui in de Ooijpolder en rondom Groesbeek.Voor meer informatie: www.ploegdriever.nl