Valkhofvereniging en Walk of Wisdom bekrachtigen hun samenwerking

De vertrekceremonies van pelgrimsroute de Walk of Wisdom worden voortaan gehouden in de Nicolaaskapel van de Valkhofvereniging in het Valkhofpark in Nijmegen. Na een proef van enkele maanden bekrachtigden beide partijen de samenwerking met de overhandiging van een startpakket voor de pelgrimsroute.

Voorzitter Rob van Bruggen van de Valkhofvereniging kreeg deze uit handen van Manja Bente, medeontwikkelaar van de Walk of Wisdom. De Stevenskerk blijft het begin- en eindpunt van de route.

Manja Bente: “De kapel ligt 500 meter verder op de route. Het is een intieme ruimte waar je je geborgen voelt. Het is een ideale plek voor een bezinningsmoment en we vinden het fijn om ook dit bijzondere gebouw bij onze route te betrekken.”

De voorzitter van de Valkhofvereniging ontkwam er niet aan om zijn kijk op wijsheid te geven. Van Bruggen: “Wijsheid is de bereidheid om je eigen mening te toetsen aan die van een ander en open te staan voor een betere versie. Niet alleen omdat we feilbaar zijn, maar ook omdat de wereld veranderlijk is. Wat vandaag waar is, is dat morgen misschien niet meer. Daarom is het wijs om elke dag open te staan voor nieuwe inzichten.”

De vertrekceremonies beginnen elke derde zaterdag van de maand om 10.00u in de Nicolaaskapel. Om 09.45u kun je meelopen met een stiltewandeling vanaf het Marikenbeeld op de Grote Markt richting de kapel. De ceremonie duurt een half uur, staat los van een religie en is gratis bij te wonen.

Meer informatie over de vertrekceremonies: vertrekceremonie voor pelgrims