Vaarwel Ben Teunissen!

Ben Teunissen
Ben Teunissen

We zijn verdrietig te melden dat een van onze markeerders is overleden: Ben Teunissen. Ben hield al een paar jaar trouw met een snoeimes onze route bij in de Ooijpolder. Het gras groeit hier nogal weelderig en Ben hield elk seizoen een oogje in het zeil om de markering toch zichtbaar te houden. Met grote zorgvuldigheid ontfermde hij zich bovendien over meldingen van verdwenen bordjes of versperde paden. Van het gedane werk stuurde hij ons zelfs een verslag (zie foto’s!).

Ben was gepensioneerd docent (kunstvakken) en verhuisde vier jaar geleden met zijn vrouw Carla naar het Ooij, een dorpje aan het begin van onze route. Hij was een ervaren pelgrim die o.a. een boek schreef over de tocht naar Rome en Bari, en recent een meer bezinnend pelgrimsboek: het komt (altijd) goed: pelgrims worden een beetje filosoof, samen met Ruud Bruggeman. Een foto van zijn Walk of Wisdom tocht met zijn vrouw Carla gebruiken we nog regelmatig voor persfoto’s.

Hij stond nog volop in het leven en was eigenlijk nooit ziek. Twee weken geleden kreeg hij echter op eens een knelling op de borst. Zijn vrouw Carla begeleidde hem onmiddellijk naar het ziekenhuis, waar de hartfilmpjes er toch echt goed uit zagen. Wachtend op verder onderzoek kwam een van hun zonen bezorgd op bezoek in het ziekenhuis, “ik ga toch niet dood, maak je geen zorgen!” suste Ben. Niet veel later zakte hij in elkaar en het was gedaan. Vermoedelijk is een scheuring in zijn aorta hem noodlottig geworden.

We zullen Bens vrijgevige inzet en goedmoedige energie missen. Zijn dood kwam volkomen onverwacht. Veel sterkte voor Carla bij het verwerken van het gevoelige verlies!

Meer over Ben Teunissen

Meer over Ben Teunissen op zijn website ‘de weg van de Franken’: link.