Uniek getijdenboek met veertig kunstwerken is bijna af

Nieuw boek met veertig kunstwerken en een geschatte waarde van €15.000

Twee jaar na het verschijnen van de populaire uitgave van ‘Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek’ wordt op 3 mei de laatste hand gelegd aan een uniek exemplaar met liefst veertig originele kunstwerken.

Kunstenares Gea Karhof voltooit de uitgave door het aanbrengen van een bladgoud versiering op de omslag.

De rijk versierde uitgave is 36 x 28,5 x 5 cm groot en bevat behalve kunstwerken van onder anderen Siemen Dijkstra en Gerry Dobbelaer, verhalen over een bijzondere levenservaring door Jan Terlouw, Inez van Oord, Herman Wijffels, Joke Hermsen, Johan Willemstein, Hubert Bruls en Tommy Wieringa. 

 

Op zaterdag 27 mei wordt het boek onthuld in de Nijmeegse Stevenskerk, het begin- en eindpunt van de Walk of Wisdom. Kijk hier als je daarbij wilt zijn.

‘Seizoenen van het Leven’ is een seculiere variant op de christelijke getijdenboeken van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg, 600 jaar geleden gemaakt in opdracht van de Duc de Berry. Die boeken zijn vandaag miljoenen euro’s waard en in handen van grote musea als het Louvre en de Metropolitan Museum of Art in New York. 

Uitgever Intermedi-Art Kunstzaken stelt de unieke uitgave ter verkoop beschikbaar aan de stichtingen Walk of Wisdom en Stevenskerk Nijmegen. Een populaire uitgave met reproducties van de kunstwerken verscheen in 2015 bij de opening van pelgrimsroute de Walk of Wisdom.

De stichtingen mogen de opbrengst onder elkaar verdelen, mits het boek ten minste €15.000 oplevert en er een regeling wordt getroffen voor expositie in de Stevenskerk. De uitgever wil liefst voorkomen dat opnieuw een uniek Nijmeegs getijdenboek uit het zicht verdwijnt. 

Interesse in aankoop van het boek? Neem contact op met Theo van Stiphout (Intermedi-Art Kunstzaken, 024 – 360 46 94) en kom het rustig bij hem bekijken.

 

De illustraties:

– Het boek tijdens maakproces. Enkel het bladgoud op de omslag ontbreekt.  

– Miniatuur Elyzeese Velden van Siemen Dijkstra.