Uitgenodigd door regio Arnhem-Nijmegen

We zetten weer een stapje richting de nieuwe pelgrimsroute: op maandag 18 maart worden Huub en Adelheid en ik verwacht bij de directeur van het regionaal bureau voor toerisme van de regio Arnhem-Nijmegen, de heer Jurriaan de Mol.

Het regionaal bureau voor toerisme (RTB) geldt als een invloedrijke en slagvaardige organisatie die al veel nieuwe projecten (mee) van de grond heeft getild, waaronder ook de Liberation Route. Dat is een route langs plaatsen die te maken hebben met de overwinning van de geallieerden op de Duitse bezetters tijdens de Tweede Wereldoorlog. De route is nu nog beperkt tot Noord-Brabant en de regio Arnhem-Nijmegen, maar wordt in de toekomst met steun van Europa uitgelegd naar de rest van het continent.

logo Liberation Route 1logo2 Liberation Route

 

Voor de Liberation Route zijn veel samenwerkingsverbanden ontstaan en fondsen gevonden; het zou mooi zijn als de Walk of Wisdom een zelfde steun in de rug krijgt bij het ontwikkelen van de basisstructuur van de Walk of Wisdom in de regio Arnhem-Nijmegen.

De eerste kandidaat voor het ontwikkelen van die basisstructuur is het Streekpad Nijmegen. We zijn nu op zoek naar toestemming van de beheerders van het Streekpad om daar onze pelgrimsroute te ontwikkelen. Als dat mag, wordt die ontwikkeling alleen maar een succes als onze pelgrimage èn haar  streven naar wijsheid in internationale samenwerking gedragen wordt door mensen en organisaties in de regio.

Ik ben benieuwd of de Walk of Wisdom met de RTB kan samenwerken en zal hier uiteraard verslag van doen via deze blog!