Uit liefde voor de aarde

,
pelgrim op pad

De mate waarin je je hebt laten inspireren in je leven – dat is wijsheid volgens mij. Lidy van Lie​ ​Peters.

Lidy van Lie Peters is een van de markeerders van de Walk of Wisdom. In juni gingen we samen een paaltje zetten bij de Mookerhei aan de vooravond van een stiltewandeling over ‘vieren’.

“Vieren spreekt mij aan als thema omdat ik blij ben met het leven. Ik krijg steeds meer vrije tijd en doe veel dingen, die ik leuk vind. Het past ook zo mooi bij dit seizoen. Vieren is niet alleen maar blij: in het ​buitenland ​’vieren’ ze ook een begrafenis. Het is het leven omarmen, ten volle.

Ik ​sport een paar keer per week​, doe vrijwilligerswerk, o.a. op de Pelgrimshoeve in Vessem, en maak reizen naar spirituele plekken op de aarde. ​Een aantal jaren geleden​ waren we op de Machu Pic​chu in Peru, precies op de ene dag dat door de zonnestand op de berg de ​schaduw van een panter zichtbaar werd. We zijn er de hele dag gebleven. Ik vond het een geweldige ervaring.

Zo wil ik reizen: niet consumerend, maar inspirerend. Inspiratie komt van inspirare en dat betekent voor mij inademen. Letterlijk de lucht van de aarde inademen, van het leven. Het staat voor mij ook voor vrij en diep ademen. Volledig ademen. Het is de spirit, de geest ten volle toelaten, me laten bezielen …

Toen ik laatst van een reis terugkwam, merkte ik dat een vos een nest had geworpen achter in de tuin. Mijn tuin grenst aan een natuurgebied. Ik zag de vos met haar vier jongen liggen zonnen op het terras beneden. Ik voelde me dankbaar en blij.

Ik voel liefde voor de aarde en vind het fijn om iets voor haar te betekenen.”

De volgende stiltewandeling is in september en heeft als thema ‘innerlijke vrede’ (meer).