Twee kunstenaars met ‘beperking’ voorop bij sponsorloop Filosofenbug

Twee kunstenaars met 'beperking

Twee kunstenaars met een verstandelijke beperking gingen op 27 augustus voorop bij onze actie voor een nieuwe voetgangersbrug in het Filosofendal van de Duivelsberg. Het was de derde van de vijf sponsorlopen die we organiseren voor het landschap aan onze 136 kilometer lange route.

In het Filosofendal van de Duivelsberg moet een versleten voetgangersbrug vervangen worden. Eigenaar Staatsbosbeheer heeft niet voldoende geld en wij proberen met B&B Pastorie Beek en het Cultuurfonds Nijmegen te helpen.

40 mensen met o.a. een verstandelijke beperking deden 27 augustus mee met een sponsorloop naar de brug. Een van hen – Mariette Keune – exposeerde bij het eindpunt Huize Wylerberg schilderijen. Een ander – Bob van Gerven – presenteerde een eigen dichtbundel ondersteund door de Theaterstraat.

De sponsorloop haalde zo’n €250,- op. Omdat er in totaal €10.000,- nodig is, heeft het Cultuurfonds Nijmegen een crowdfunding opgezet waar mensen een balkje of steunpilaar kunnen kopen. Hier kwam tot nu €1.140,- binnen. Het fonds zelf wil 20% van de brug betalen als de financiering rond komt.

Inmiddels is 34% van de financiering rond. Er is dus nog hulp nodig. Wie een steunpilaar koopt, krijgt een naamplaatje op de brug. Bij een leuning krijg je een excursie van Staatsbosbeheer. Alle sponsoren dingen mee naar een overnachting met ontbijt bij B&B Pastorie Beek.

Kijk op https://walkofwisdom.org/filosofenbrug

{"uri":"post:365"}

Foto’s: Paul Maas, garage-av.nl, m.u.z. van de foto’s bij de Brug en de drie mensen op het bankje: Manja Bente

Met dank aan de Thomashuizen Elst en Molenhoek, de Theaterstraat, zangeres Pien van Gerven, ijssalon M’ijsjes, Trias, het Zelfregiecentrum, Cultuurfonds Rijk van Nijmegen en B&B Pastorie Beek .