Tuinvogeltelling 2019

Wie de Walk of Wisdom loopt, komt talloze vogels tegen. Wist je dat er zelfs ijsvogels op de route huizen? (in de watertjes bij de Sint Jansberg) Maar, hoe staat het met de vogels thuis, in je tuin?

Om inzicht te krijgen in de nationale vogelstand organiseert de Vogelbescherming jaarlijks de Nationale Tuinvogeltelling. Doe je mee? Van 25 t/m 27 januari 2019 worden overal tuinvogels geteld. De telling kost maar een half uur van je tijd en om vogels te tellen hoef je geen expert te zijn. De Vogelbescherming kan nieuw beleid maken op basis van de tellingen. Via de website van de Tuinvogeltelling kun je je opgeven en vind je allerlei tips om vogels te herkennen en te tellen. Je hoeft er de deur niet voor uit terwijl je toch met je neus ‘in de natuur’ zit!

Walk of Wisdom support de vogelbescherming. We doneren €600,- aan de lokale vogelbescherming dankzij onze spaaractie in de Valkhofkapel en onze landschapsbijdrage, een spaarpotje waarin we €1,- doen per pelgrim die zich inschrijft. Verder vindt een ieder die de komende tijd een startpakket aanschaft, hierin meer informatie over de telling.