Er zijn weer een paar adressen bij gekomen op onze overnachtingslijst die voor pelgrims een speciaal en betaalbaar tarief hanteren. Ze doen dit vanuit verbondenheid met de route en de idealen van de pelgrimage – een mooi gebaar.

De aard van dit soort adressen is heel verschillend: van een voormalig meisjesinternaat met de nog oorspronkelijke maisonnettes (kaart 4, Ubbergen) tot een pipowagen bij een circulair kunstenaar (kaart 10, Kranenburg, duurdere categorie – middel) of een yurt midden in het bos (kaart 15, Malden).

Van de bestaande adressen krijgen we van pelgrims de meest enthousiaste reacties over:

  1. Het bakhuisje van Ronald en Machteld (kaart 18, Hatertse Vennen)
  2. Het nog in oorspronkelijke staat verkerende 18e eeuwse pelgrimsklooster in Velp (kaart 21, bij Grave). Dit is iets duurder (tarief middel), maar de meesten hebben het er graag voor over – het is in 2010 verkozen tot een van de drie meest stille plekjes van Nederland.

In de budgetcategorie krijgen we de meest enthousiaste reacties over:

  • B&B de Hoaf (kaart 7, Groesbeek)
  • B&B In den Elsen en B&B Am Klinkenberg (Kranenburg, kaart 9 en 10)
  • Landschapscamping de Zoete Aagt (kaart 11 en 12)
  • Pipowagen in Gassel bij Grave (kaart 20 en 21)
  • De trekkershut van B&B de Donk in Bergharen (kaart 28)
  • De gastgezinnen: timmerman Tejo (kaart 1 en 34, Nijmegen), Ryon (kaart 14, Mook), Heli en Drikus in Afferden (kaart 29).

Hiermee doen we natuurlijk totaal tekort aan de andere adressen! Kijk voor alle B&Bs, camping, trekkershutten hier: link. De gastgezinnen staan op een aparte lijst die pelgrims krijgen als ze zich inschrijven via de website. Of mail [email protected] o.v.v. je pelgrimsnummer.

Heb je de route als pelgrim gelopen en vind je dat hier een adres absoluut bij moet: mail het ons!

Hier een mooi filmpje van B&B de Woeste Hoogte in Malden die sinds kort een yurt/trekkershut middenin het bos heeft. Pelgrims die zich hebben ingeschreven, kunnen in de yurt slapen voor €22,-, ontbijt is €4,- en biologisch/vegan als je dit wil.

Foto helemaal boven: de maisonnettes van het voormalig meisjesinternaat in Ubbergen (“de Elegast”). Deze heeft ook een biologisch ontbijt.