Nieuwe Schatkuil

Het kan gelukkig op het platteland in Nederland: een zelfbedieningsterras met ijskast vol taart, bessen, sap, een tafel met lokale lekkernijen en een automaat voor koffie en verse thee in de lente en zomer. Betalen doe je contant in het potje op tafel.

Ik had al eens contact met de eigenaresse: in 2014, bij de voorbereiding van onze route. Ik vond het meteen een leuke plek, maar het terras lag net uit de route en we hadden al het pannenkoekenhuis Sint Walrick ervoor als halteplaats. Opnemen was dan ook onlogisch en de route omleggen omwille van een leuk terras waardoor er ook nog een vreemde knik in de route ontstaat – dat doen we niet!

Toch, iedere keer als ik langs fiets of wandel, ga ik vanzelf de lange laan op naar het terras, me verkneukelend om de lekkere taart die daar in de ijskast staat. Met een kop koffie erbij is het heerlijk toeven op het boerenerf, vorige week heb ik er nog genoten van de boerenzwaluwen. Vandaar dat ik nu wat reclame maak: de Nieuwe Schatkuil is een recht hartelijke plek om even de benen uit te strekken en je te laven aan die mooie menselijke kwaliteit: vertrouwen. Ik heb het nagevraagd: het is eigenlijk nog nooit beschaamd, mooi zo!

Openingstijden en locatie

Open: april – eind november, alle dagen van de week. Van 08.00u tot 21.00u
Meer: http://denieuweschatkuil.nl

Locatie: routekaart 18 en 19. Je ziet op de kaart links de woorden ‘De Nieuwe Schatkuil’. Het is ongeveer een kilometer vanaf de route.