Te gast bij de Bahai’ – vredesweek – 21 september

122De_Poort_grotegebouwentree01.jpg

122De_Poort_grotegebouwentree01.jpg

Maandag 21 september is de vredesvlam met vlamdragers en meelopers vanaf 18.00u te gast bij de Bahai’ in conferentiecentrum de Poort in Malden. Wie nog nooit van de Bahai’ en hun perspectief op vrede heeft gehoord, kan nu de gelegenheid te baat nemen te luisteren naar wat ze te zeggen hebben.

Je kunt meelopen om 16.30u vanaf het Zwaantje in Mook-Molenhoek naar de Poort of om 18.00u aanschuiven bij de maaltijd die de Bahai’ voor ons bereiden (aanmelden of meer informatie). Zangkoor Olam Haba gaat een aantal liederen zingen en citeert uit een verklaring van het Baha’i-Wereldcentrum, ‘De Belofte van Wereldvrede’. Hierin worden de hindernissen geschetst die de Bahai’ zien op weg naar een universele vrede alsmede geestelijke beginselen die volgens de Bahai’ perspectief bieden op de oplossing van de huidige maatschappelijke problemen. 

Olam Haba zingt de volgende liederen:

1.      Siyahamba: Wij lopen allemaal in het licht van God

2.      May God’s blessing: Dat God u iedere dag mag zegenen.

3.      Creation: Ik had uw schepping lief, daarom schiep Ik u.

4.      In the garden: In the garden of thy heart, plant not but the rose of love.

5.      This little light: Dit kleine lichtje willen we voor u laten schijnen.

En we eindigen met een lied met een tekst van Jesaja 2.4-2.5: 

6.      Lo yissa: “Hij zal rechtspreken tussen machtige volken, geschillen oplossen tussen talloze naties, hoe ver die ook wonen. Dan smeden ze hun zwaarden om tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen. Geen volk neemt nog de wapens op. Nooit meer bereidt men zich voor op een oorlog”.

Een filmpje over ‘de Belofte van Wereldvrede’ (meer informatie)