Stoere stilte op de Walk of Wisdom

Stoere stilte, zo kunnen we de dag van de stiltewandeling van 9 december jl. best noemen. Met een groepje van 12 mensen lieten we ons niet weerhouden door de slechte weersvoorspellingen. We hebben de zon uitgedaagd contact met ons te maken. Al snel merkten we dat die boodschap over was gekomen. In de ochtend deden de heftige buien met veel regen, héél veel water nog verwoede pogingen te winnen. Maar ze hielden geen stand. De middag domineerde de zon met schitterende, droge doorkijken door lucht- en landschap. De route van de Walk of Wisdom toverde opnieuw schitterende beelden en perspectieven. Rond vieren verzoenden zon en buien zich in een majestueuze regenboog.

Afronden en rusten. Dat was het thema dat Marlou Elsen ons had meegegeven. Marlou zelf moesten we missen vanwege pech die haar overkwam. Haar thema konden we wel in onze stilte meedragen. Ook de pauze in de voetbalkantine van Hernen moesten we missen want alle wedstrijden waren afgelast. Had je ooit gedacht dat pelgrimeerders stoerder zouden zijn dan voetballers!?

Toch vonden we welkome plekken voor rustmomenten. Vroeg op de dag in het Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden van het Geldersch Landschap in Leur. Enthousiaste vrijwilligers runnen die plek en schonken een lekker bakkie voor ons. Midden op de dag bood oermoeder Maria ons gastvrijheid op de Kapelberg. Daar konden we even zitten en onze lunch nuttigen.

Wat verderop werden we ten slotte warm en hartelijk ontvangen door El en Wal van B&B Veldzigt. Opnieuw wachtte ons hete thee en koffie. En we leefden mee met hun kleindochter Mette. Zij wil komende zomer meedoen met Global Citizenship door 3 weken naar China te gaan. Het geld dat ze daarvoor nodig heeft, scharrelt ze onder meer door haar mooie tekeningen bij elkaar.

Zo bereikten we met z’n allen de bushalte bij De Tabaksplant in Afferden. Waar weer enkele vogelringetjes toegevoegd werden aan de pelgrimsveter. We kijken terug op een waardevol pelgrimeermoment in dagformaat.

Hartelijke groeten namens de hele club, René van Nieuwkuijk

Deelneemster Vivian maakte de foto’s.