Stiltewandeling de WoW in een jaar rond (7): Ravenstein – Wijchen

stiltewandeling

Foto: Marja Hakkoer

Op zondag 11 november is alweer de zevende etappe van de walk of Wisdom in een jaar rond.  Patricia Akkermans (praktijk Dankh) en Marja Hakkoer (‘onze’ fotograaf) bereidden de wandeling voor.

De etappe gaat van station Ravenstein naar het station in Wijchen. De officiële afstand bedraagt dit keer slechts 11 kilometer, dit heeft te maken met OV mogelijkheden op de route na Wijchen. Om de etappe toch aantrekkelijk te maken voor mensen die van ver komen lopen we een extra lus van 4 kilometer om het Wijchens meer.

Onderweg pauzeren we in het atelier Terrazul van Ine van Gaalen. Daar wordt koffie en thee geschonken. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt op prijs gesteld. In het atelier van Ine kun je eventueel ook de kleitabletten kopen, van het ritueel voor Nijmegen Green Capital waar Leonie van der Schoor een mooi filmpje over heeft gemaakt (link). Deze kosten € 2,50.

Thema

Het thema van zondag 11 november is de kracht van verval.

In dit thema schuilt een ogenschijnlijke tegenstelling. De kracht van verval komen we dit seizoen overal tegen. Zoals in nieuw leven dat gehuld zit in een ogenschijnlijk rottend zaadje, in gevallen dorre en dode bladeren die voeding geven aan groei en beschutting aan klein leven op de grond. Tegenstellingen die we ook op de route tegenkomen en gaan ervaren zoals de drukte van de snelweg en de rust van het water, het lopen langs landerijen en door de bebouwde kom. We passeren een prachtige boerderij die opgeknapt is van buiten, maar van binnen in verval (deze heet De Vormer).

Kunnen we deze tegenstellingen in onszelf integreren of verzetten we ons ertegen?

Het is een schakelseizoen en een schakeletappe van lege vormen, van ver-vormen, om-vormen en her-vormen, van het loslaten van illusies. Een periode van uiterlijke rust en innerlijke groei. Het leven wil veranderen, laat jij verandering toe?

Praktisch

stiltewandeling Walk of Wisdom

Foto – Marja Hakkoer, Wijchens Meer

We verzamelen om 10.35u bij station Ravenstein. Vandaaruit lopen we eerst naar een rustige plaats waar we de wandeling openen. Rond 16.30u zijn we ongeveer bij station Wijchen.
Station Ravenstein en station Wijchen liggen aan dezelfde spoorlijn, dus je kunt een auto neerzetten in Wijchen en vandaaruit met de trein naar Ravenstein.

Treinvertrektijd vanuit Nijmegen is om 10.17u op spoor 4B (trein richting ’s Hertogenbosch), aankomst Ravenstein om 10.34u. Deze trein stopt onderweg om 10.29u in Wijchen vanwaar je verder mee kunt reizen naar Ravenstein.

Treinvertrektijden vanaf Wijchen ieder half uur richting Nijmegen. Om 16.33u, 17.03u, 17.33u etcetera.

Kosten

Deelname is gratis voor vrijwilligers van de Walk of Wisdom en donateurs die ons dit jaar met €50,- of meer steunden. Normale deelname is €10,-. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het landschap op de route en de rest is voor stichting Walk of Wisdom voor de ontwikkeling en het onderhoud van de pelgrimsroute.

Aanmelden via deze link.