Stiltewandeling op zaterdag 3 juni met als thema ‘Vieren’

 De Walk of Wisdom in een jaar rond

‘Vieren’. Dat is het thema van de derde begeleide stiltewandeling. Vieren is het samen een gelegenheid maken om terug te denken aan een moment, een periode, een dag of een gebeurtenis.

Zaterdag 3 juni om 11.00u start die derde wandeling vanuit Kranenburg in een serie van tien: de Walk of Wisdom in een jaar rond. De route gaat over zo’n 14 kilometer van de Walk of Wisdom.

De wandeling is in stilte. Bestuurslid Hans Peerden en pionier Damiaan Messing begeleiden de wandeling. Tussendoor is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

Uit de routine van de gewone dag

Door te vieren maken we ruimte om uit de routine van de gewone dag te stappen en de gedachten en gevoelens die daarbij te horen een plaats te geven. Daarmee ervaren we wat het gebeurde voor ons betekent, welke kleur het heeft, hoe ver het weg is, en hoe belangrijk het voor ons en anderen is. We kunnen genieten van wat we meegemaakt hebben, wat we gedaan hebben, wat we ontvangen hebben, en door te vieren, kunnen we opnieuw voelen hoe het ons verrijkt heeft. Door er bij stil te staan, kunnen we ook energie op doen om verder te gaan.

Met het thema van deze wandeling geven we aandacht aan het opstarten van de Walk of Wisdom twee jaar terug. Met de opening op 21 juni 2015 is een nieuw pelgrimsritueel gestart, en dat loopt. Tegelijk willen we de ruimte en de rust nemen om het leven te vieren.

Startpunt is café Niederrhein in Kranenburg. Eindpunt is de Sint Jansberg.Wie op 3 juni meeloopt, hebben we het vervoer uitgezocht. Kom met het openbaar vervoer, want we keren niet terug bij het startpunt!

Cafe Niederrhein in Kranenbug is het voormalig station. Neem hiervoor bus 58 vanaf Nijmegen cs om 10.28u (kom op tijd, de volgende bus vertrekt een uur later). De bus doet er 25 minuten over. Stap uit in Kranenburg centrum en vraag naar het station, dat is vijf minuten lopen. Je zult met de andere lopers in dezelfde bus zitten, dus je staat er niet alleen voor.

Voor de weg terug pakken we bus 83 vanuit Plasmolen. Deze vertrekt elk half uur en doet 25 minuten over de rit naar Nijmegen cs

Deelname is gratis voor vrijwilligers en sponsoren (‘engelen’) van de Walk of Wisdom. Voor anderen geldt een bijdrage van 10 Euro, waarvan 1 Euro voor het landschap en de rest voor de Walk of Wisdom. 

Neem wat te eten en drinken mee om te delen en een geldige OV jaarkaart voor de bus terug naar Beek of Nijmegen (bus 58). 

Meer informatie of aanmelden: LINK

 

Alle data van de stiltewandelingen op een rij:

18 maart, 7 mei, 3 juni, 2 juli, 3 september, 5 november, 3 december, 7 januari 2018, 4 februari 2018 en 4 maart 2018.