Stiltewandeling in februari: leg je oor, zorgvuldig en voorzichtig, te luisteren

,

Op 4 februari begint de lente volgens Jaap Voigt, schrijver van het boek ‘Leven & Werken in het ritme van de seizoenen’. Marlou Elsen organiseert maandelijkse stiltewandelingen met IJslandse paarden en volgt daarbij het ritme van dit boek.

Exact op zondag 4 februari begeleidt zij ook de negende Stiltewandeling van ‘De Walk of Wisdom in een jaar rond’, de een-na-laatste uit de serie. Het wordt een wandeling (zonder paarden) van zo’n 15 kilometer vanaf de bushalte in Afferden tot en met Beuningen.

Wat zegt Marlou erover: ‘In februari zijn er al tekenen van de lente: de dagen worden langer; bomen en struiken botten uit, vogels laten weer van zich horen en het wordt warmer. De lente is één en al ontwaken en openbarsten. Het is de dageraad van het jaar; nieuw, fris en vol beloften.’

Wat wil er van binnenuit bij jou geboren worden?

Tijdens de vorige stiltewandeling met als thema ‘Ruimte voor iets nieuws’ ontstond wellicht een eerste besef over wat zich in jou ontkiemen wil en wat om een vorm begint te vragen.

Dat wat op wil komen, is meestal nog heel kwetsbaar en vraagt dan ook om stevige worteling. Want gezonde wortels zijn nodig voor gezonde groei. Leg je oor, zorgvuldig en voorzichtig, te luisteren.

Vragen die ik aan het begin van de wandeling wil stellen:

  • Wat heb je te doen aan voeding en onderhoud?
  • Hoe vindt bij jou de wisselwerking plaats tussen kiem en continuïteit?
  • Wat je nodig hebt, is het vertrouwen en het rustige geduld dat de kiemen op hun eigen manier zullen wortelen en vorm zullen aannemen. Hoe werkt dit bij jou? Hoe creëer jij vertrouwen in de kiemen en de wijze waarop die vanzelf en in hun eigen tempo vorm krijgen?
  • Wat heb jij te doen of te laten waardoor er een stevige worteling; meer diepte kan ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling en voor aanmelden.