Start je binnenkort in de Stevenskerk? Onze vertrekprocedure is veranderd.

,
Ritueel Pelgrimsroute Walk of Wisdom
Walk of Wisdom: bijschrijving in het pelgrimsregister. Door Paul Spierings

Wie zich inschrijft voor de Walk of Wisdom krijgt een startpakket. Hierin zit een brief met de mededeling dat je bij vertrek kunt worden bijgeschreven in het ‘grote boek’ dat in de Stevenskerk ligt: ons pelgrimsregister. In dit register houden we de vetrek- en aankomstdata bij van pelgrims die aan de Walk of Wisdom zijn begonnen.

Door onze populariteit heeft de beheerder het ’s ochtends erg druk gekregen met pelgrims. Hij is dan net bezig met het opstarten van de kerk en de pelgrims komen dan niet altijd even gelegen. Om de beheerder te ontlasten, veranderen we daarom de procedure.

Wie aan de Walk of Wisdom begint, schrijft voortaan zelf in zijn eigen routegids de vertrekdatum. Vooraan in die gids staat een ‘certificaat van eigen wijsheid’ waarop je dit kunt doen. Op dit certificaat schrijf je ook je naam en inschrijfnummer. Het inschrijfnummer staat op het ijzeren ringetje aan je pelgrimsveter.

Het goede nieuws: pelgrims kunnen aan het eind van hun tocht nog steeds terecht bij de beheerder van de Stevenskerk om een stempel op hun certificaat te krijgen. Hij of een van zijn vrijwilligers zet die met liefde en vult ontbrekende vogelringetjes graag aan.

Als pelgrimsroute zijn we in de kerk te gast en we zijn dan ook blij dat we de beheerder zo kunnen helpen.. Bovendien: het opschrijven van je eigen naam, inschrijfnummer en vertrekdatum in je gids is een mooi moment om stil te staan. Waarom ga je eigenlijk op pad? Wat hoop je te ervaren?

De nieuwe procedure samengevat

  • Ga je vertrekken? Ga er eens rustig bij zitten.
  • Pak je routegids erbij en blader naar het certificaat vooraan.
  • Schrijf je vertrekdatum in de gids: je bent pelgrim geworden.

We wensen je veel wijsheid en een mooie tocht!