Stap voor Stap – gedicht van Marlous Jongen

T-shirt van onze stichtingsvoorzitter Thomas Hontelez

Inzending getijdenboek: Pelgrims kunnen een bijdrage leveren. Een selectie hiervan wordt gebundeld tot een nieuw pelgrimsgetijdenboek. Lees meer hier.

Marloes Jongen liep onlangs de Walk of Wisdom en raakte al stappend geïnspireerd tot het schrijven van een gedichtje over haar tocht. Ze zond het in met de vraag of wij open staan voor dergelijk schrijven, mogelijk ten behoeve van de website of ons tweede pelgrimsgetijdenboek. Door veranderingen en drukte binnen onze kleine stichting lag de redactie voor dit boek een tijdje stil, maar we hopen er binnenkort meer over te vertellen. De inzending van Marloes delen we in ieder geval van harte op onze website.

STAP VOOR STAP

Stap voor stap volg ik mijn weg,
Ontdek ik wat voor me licht.
Loop ik soms in de mist,
soms met een vergezicht.

Stap voor stap,
Loop ik soms langzaam, soms snel.
Ga ik op in de omgeving,
Geniet ik van de natuur,
Van de elementen,
Van de wind en haar spel.

Stap voor stap,
Dwaal ik, verdwaal ik, herhaal ik.
Bezin ik en begin ik
……aan iets nieuws, telkens weer,
Met elke stap, keer op keer.

Stap voor stap,
En elke stap een ander hoofdstuk,
Een nieuwe zin,
Met elke stap een nieuw begin.