Staan in Liefde – verslag van Thea Warrior- pelgrim 131

Thea Penterman: dank

Wat een inspiratie… de openingsceremonie van de Walk of Wisdom in de Stevenskerk op de langste dag van 2015. Dit wil ik ook! Maar 136 kilometer terwijl mijn onderdanen enkel geschikt zijn voor de afstanden van de kindervierdaagse!? Hoe dat te doen?

Op de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse trekt de Stevenskerk als een magneet: “Ik ga de miniaturen van het hedendaagse getijden- en pelgrimsboek ‘Seizoenen van het Leven’ bekijken.”

Smoesjes, ik weet best dat ik het startpakket van de Walk of Wisdom ga kopen. Een-drie-een… waarachtig een mooi startnummer.

En nu? De etappekaarten lossen het probleem op, ik ga dubbel lopen! Etappes heen en meteen terug. Gewoon fietsen is immers geen probleem.

De volgende dag fiets ik van mijn huis in Groenewoud naar het centrum. Een klop op de grote deur van de Stevenskerk: ik ben begonnen! Kerkboog, Grote Markt, Korenmarkt, Pepergas, Muchterstraat. Op het Valkhof wordt het ritueel geboren.

Even tussendoor de Walk of Wisdom is niet-religie-gebonden maar pelgrims hebben allemaal wel iets met religie of spiritualiteit. Neem mij: rooms-katholiek opgevoed en rond mijn veertigste behept met de gebruiken en rituelen van inheemse volkeren. Indianen en Sami leerden mij de Fijnstoffelijke Wereld kennen. Zij stellen dat stenen, rivieren, dieren, enzovoort bezield zijn en dat het goed is om in harmonie met deze Wezens te leven. Waarom Hen dan niet groeten zoals onze medemensen?

Dus sta ik daar op woensdag 22 juli tussen de lege podia van het Valkhof Festival: “Goedemorgen, ik, Thea-Warrior, groet het Elementwezen en de Wachters van het Valkhof. Ik wandel de Walk of Wisdom en vraag om Bescherming, Begeleiding en Ondersteuning. Al fietsend en wandelend weef Ik de Bloem der Liefde. Aangezien Ik hier in Liefde sta, verzoek Ik het Elementwezen van het Valkhof deze Liefde uit Mijn Hart op te pakken en te gebruiken om Datgene te genezen of helen dat Hier genezen of geheeld mag worden. Hoo!

Waarom ik mezelf Warrior noem? Wel, tijdens mijn Vision Quest in Zweden kreeg ik deze Naam van de Spirit van een Vliegden. En inderdaad Liefde geef je niet, die bied je aan, zoals bij een buffet: “Neemt u gerust.”

Geven is te opdringerig, stel je voor dat er op die plek niets te genezen of helen zou zijn, staat dat Elementwezen – die Ziel – daar met Mijn (of Jouw) Liefde in de Handen! Hm, mensen kunnen de wereld mooier maken want mensen zijn Degenen die Bewust Liefde kunnen creëren.

Via De Kaaij en de Waalstrandjes wandel ik tot en met de Groenlanden voor ik omkeer. Terug in Nijmegen word ik op de Voerweg tegelijk met een massa Vierdaagselopers onthaald op een weergaloos drumconcert.

Kortom, alle fiets-wandel-fietsdagen ben ik vrolijk druk geweest; er is tijdens de Walk of Wisdom héél véél te begroeten. Op de laatste dag van augustus weef ik het laatste bloemblaadje. Welgeteld eenendertig keerpuntmandarijntjes traden in. Dank aan de ontelbare gevleugelden die met me meevlogen of om me heen fladderden.

Of me een inzicht is aangereikt? Jazeker… als je een hap voedsel hebt genomen, eet je eerst je mond helemaal leeg, telt vervolgens tot tien en neemt dan pas de volgende hap. Met drinken idem dito!

Smakelijke maaltijd,

Thea-Warrior

 

Foto: Thea-Warrior (links) biedt de wereldvredesvlam aan Irma Soetenkouw van Zen4U tijdens de vlamloop met de vredesvlam op de Walk of Wisdom route, september 2015