Schrijfster Annelies Verbeke levert bijdrage

annelies-verbeke door Klaas KoppeDe Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke heeft een bijdrage geleverd voor ons getijden – en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en is daarmee symbolisch voorloper geworden van de route.

De ook in Nederland steeds meer gewaardeerde Vlaamse (1976) debuteerde ruim tien jaar geleden met Slaap! en wordt door recensenten geprezen om haar originaliteit en gevoel voor humor. Zo was haar debuut volgens het Belgische tijdschrift Humo een `schelm van een roman´ en schreef de Volkskrant over Vissen Redden (2009): `Keihard janken zonder een traan te laten, en dat in een boek waarin veel te lachen valt. Zoiets is onweerstaanbaar.(****)

We zijn blij met Annelies Verbeke: levensbeschouwing kan een zware bedoening zijn en een beetje humor erbij werkt gezond relativerend. Verbeke is daarbij allerminst oppervlakkig. De Vlaamse schrijfster houdt niet van hokjes denken en bracht in 2012 de bundel Veronderstellingen uit waarin de personages (en vaak ook de lezer) de mist ingaan op basis van verkeerde veronderstellingen. In Vissen redden verandert het hoofdpersonage van een vrouw met liefdesverdriet in iemand met een heilige missie om de evolutie in goede banen te leiden.

Dat liefdesverdriet ook de aanzet kan zijn tot iets anders, daarover kunt u lezen in ons pelgrimsboek!

Over VERONDERSTELLINGEN

Verbeke zet de werkelijkheid niet zomaar surrealistisch op zijn kop. Nee, ze tilt ze het liefst behendig uit de hengsels. (…) Wees gerust: op haar tomeloze verbeeldingskracht staat nog lang geen rem.’

De Morgen