Ruim €2.000 voor het landschap en cultuur

De ingezaaide berm aan het eind van de route stond vorig jaar prachtig in bloei

Na een tijdelijke terugval aan het begin van de coronacrisis zijn de inschrijvingen voor de Walk of Wisdom sterk toegenomen. Vanaf 1 mei schreven zich gemiddeld 6,9 nieuwe pelgrims per dag in – totaal 2.098 pelgrims (in 2019 1.446) – wat maakt dat we extra budget hebben voor het landschap en cultuur. Van elk inschrijfbedrag leggen we namelijk één euro opzij om terug te geven aan de natuur en cultuur aan onze route. Het is ons dankjewel en onze uitdrukking van verbondenheid.

Vorig jaar hebben we een voorschot op deze pelgrimsbijdrage uitgekeerd aan onder andere: Stichting Vrienden van de Stevenskerk (één dag het klein onderhoud van de kerk), de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Natuurmonumenten, Stichting Landschap Groesbeek-Ooij (Landschap Heerlijkheid Beek) en Vereniging De Ploegdriever. 

Daarnaast bevestigden we verschillende vogelhuisjes langs de route, onder meer langs het laatste deel van de route richting Nijmegen waar ook onze bloemenberm prachtig in bloei stond (zie foto) en doneerden we in Beek een uilenkast bij de begraafplaats. Deze wordt dit jaar achter het zolderraam van de kapel ingebouwd.

Ook het extra bedrag hebben wij begin 2021 deels bestemd door een extra bijdrage aan de Stevenskerk over te maken. Het resterende bedrag zullen wij bestemmen in combinatie met de Landschapsbijdrage voor 2021, deze is gebaseerd op 2.000 ingeschreven pelgrims.