Routecamera is onderweg

Route-camera-Small.JPG

Route-camera-Small.JPG

Op 19 september nam Damiaan Messing de routecamera van Ditgeeftzin.nl mee tijdens zijn wandeling over de Walk of Wisdom. Deze routecamera is een soort spin-off van de twee Zincamera’s die momenteel door het land gaan. Zij dagen mensen uit één foto te maken van dat wat hun leven zin geeft. De routecamera op de Walk of Wisdom probeert mensen uit te dagen op een andere manier te kijken naar wat ze onderweg tegenkomen. De uitdaging is één foto te maken van een inspirerende plek langs de route. Een plek die je op de een of andere manier raakt of die symbool staat voor een thema tijdens jouw pelgrimage.

De camera zwerft over de route en kan overal opduiken en achter gelaten worden. Het is een spannend ritueel, niemand weet hoe dit gaat lopen. Juist dat maakt het leuk. De camera kan worden achter gelaten bij de punten waar men vogelringetjes ophaalt. Zo kan de volgende pelgrim hem meenemen tot de camera weer aankomt op het begin- en eindpunt de Stevenskerk. Natuurlijk mag de camera ook aan andere pelgrims op de route doorgegeven worden. Er reist een boekje met de camera mee waar je een verhaal bij de foto kunt opschrijven. Als de camera weer in de kerk is worden de foto’s op www.ditgeeftzin.nl en www.walkofwisdom.org geplaatst.

Ook zonder deze routecamera kun je meedoen. Stuur van je wandeling één foto met korte tekst (maximaal 150 woorden) naar [email protected]

De eerste foto is inmiddels binnen. Het is een foto van een herfstblad dat voor de voeten van maker op de grond dwarrelde. 

b2ap3_thumbnail_P9200009.jpg

Vallend herfstblad

Twee passen en wat wind
alle tijd die nodig was
het groen lichtbruin geworden
het sappige dor

De verbondenheid van een boom
plaatsgemaakt
voor louter lucht

In de wiegende handen
van een briesje
naar de kalme gebrokenheid
van oud steen

Vers opnieuw
Even