Regio Arnhem-Nijmegen werkt mee

Persfoto-Arnhem-Horeca-Award-200x267Op maandag 18 maart waren Huub en Adelheid en ik te gast bij het regionaal bureau voor toerisme Arnhem-Nijmegen. De regio verbindt veel van de grote steden van de pioniersroute die we voor de Walk of Wisdom op het oog hebben. De directeur van het bureau Jurriaan de Mol was voor ons dus een belangrijke man bij het verkrijgen van steun vanuit de regio. 

Goed nieuws: we hadden aan een paar woorden genoeg om volledige medewerking te krijgen van het bureau. De heer de Mol en zijn medewerker Erwin Akkerman zagen onmiddellijk het potentieel van de route voor de regio. Ze willen meewerken om alle burgemeesters van de pioniersroute bij elkaar te krijgen in de Tempelhof van Huub en Adelheid. Ook willen ze helpen om toestemming te krijgen van de beheerders van het Streekpad Nijmegen om op deze route de Walk of Wisdom te ontwikkelen.

Spirituele vergezichten en materiële belangen

Het bijzondere van de medewerking van het bureau vind ik dat spiritualiteit en materialisme hier samen komen. Het regionaal bureau zou waarschijnlijk nooit met ons samenwerken als ze niet de voordelen zagen voor de regio: toeristen/bezoekers naar de regio halen. Wij op onze beurt krijgen waarschijnlijk nooit de uitstraling van een echte pelgrimsroute als die niet gedragen wordt door de regio. Nu komen beide belangen bij elkaar.

Ik vond het daarnaast leuk om te zien dat de heren niet alleen het materieel belang zagen van de route, ze zagen ook de betekenisvolheid ervan. Door de waarden van duurzaamheid en bezinning stimuleert de route een bepaald soort bedrijvigheid en geeft ze mensen mogelijkheden om zelf betekenis te vinden of zelfs toe te voegen en deze niet alleen te consumeren.

Tempelhof Huub en Adelheid Kortekaas

Zo gingen onze gedachten meteen uit naar de mogelijkheid van bv. kunstenaars en architecten om ontwerpen te maken voor bezinningskunst rondom het thema van de Walk of Wisdom. Toekomstige pelgrims zouden hierop kunnen stemmen. Duurzame pelgrims- of stilteherbergen kunnen ontstaan langs de route en ieder individu of organisatie met een verhaal of boodschap rond de vraag `wie ben je in het grotere geheel van de aarde` is welkom om project voorstellen te doen of deze ergens op de route te realiseren met steun van de regio en de stichting. 

De Walk of Wisdom is daarmee niet het zoveelste plat vermaak, maar activeert mensen juist om na te denken over wie ze in hun diepste binnen zijn en nodigt bovendien uit tot betrokkenheid met de wijdere omgeving. Dat klinkt niet alleen mooi, maar is het ook! 

Pelgrimszegen

Halverwege april komen Huub, Adelheid en ik weer samen met het regionaal bureau om de bijeenkomst met de burgemeesters voor te bereiden en de plannen verder uit te werken. Wordt vervolgd. 

Nu zou ik een eigentijdse Walk of Wisdom pelgrimszegen willen uitspreken, maar die hebben we nog niet…