Prestatie van de schepping

Geïnspireerd door de website ditgeeftzin.nl circuleert een routecamera waarop pelgrims één foto kunnen achterlaten van een plek of situatie die voor hen iets belangrijks symboliseert, bv. een thema of gevoel. Lees meer.

27-04-2016. Simone, pelgrim 474

Ik heb zelf heel veel foto’s gemaakt op deze bijzondere, stille tocht. Eigenlijk alleen natuurfoto’s want dat blijft een voortdurende prestatie van de schepping. Ik liep alleen, deze tocht. In Grave was ik een heerlijke dag met mijn man, die de route in tegengestelde richting liep. Daarna weer alleen. Geen telefoon (niet vrijwillig, hij ging kapot). Fijne pleisterplaatsen. In Deest de camera + boekje. Een gratis kop thee. Buiten winterse buien in april. Wat zal ik fotograferen? Ach, ik kom het wel tegen. Vlak voor Nijmegen, op de dijk bij Weurt zie ik het. Het stille, eenzame bootje in een meertje. Daarachter weer de drukke stad. Werk, mensen, leven. Nog even de eenzaamheid, de stilte.