Eerste 75 pelgrimsveters klaar

2015-04-19-14.11.37.jpg

2015-04-19-14.11.37.jpg

Een groep vrijwilligers heeft onder leiding van Manja Bente de eerste 75 pelgirmsveters gemaakt. Lopers die zich inschrijven voor een ‘walk of wisdom’ krijgen de leren veter voor op de tas of aan de pols (of waar je hem ook hangt). 

De veter is een creatieve variant van een stempelkaart en pelgrimspaspoort: in elk van de 11 gemeenten aan de route kun je een vogelringetje ophalen voor aan de veter met de naam van de betreffende gemeente. Aan het eind is dit je bewijs dat je de 136 kilometer route hebt gelopen. Ook krijg je een gepersonaliseerd vogelringetje met het jaar van de Walk of Wisdom en een uniek pelgrimsnummer. Hieronder een verslag van de middag. Misschien doet de volgende keer een man mee?

We zijn met een aantal vrouwen hard aan de slag gegaan om alle veters die de eerste 75 pelgrims nodig hebben te maken. Het voelde ouderwets gezellig;  handarbeid met zijn allen om een grote tafel en vele handen maken licht werk. Na wat gekeuvel  en geknutsel lagen er toch na 2 uurtjes 75 veters, klaar voor vertrek….. De pelgrim mag nu het volgende klusje met deze veter klaren en de vogelringetjes bij elkaar lopen (Manja Bente).

Pelgrimsveter