Pelgrimsveter

De pelgrimsveter is een schoenveter die pelgrims aan het begin van de route krijgen. De veter dient als een soort bedelbandje: in elk van de 11 gemeenten langs de route haal je een vogelringetje op met de naam van de gemeente erop. Aan het eind van de route kan je zo aantonen dat je de hele route hebt gelopen. De veter kan aan je tas, pols, nek of waar je maar wilt.

In het startpakket van de Walk of Wisdom zit aan de veter verder een uniek metalen vogelringetje met het inschrijfnummer van de pelgrim. Deze vogelring dient als bewijs van inschrijving. We zijn inmiddels al ver over inschrijfnummer 10.000.

De ringetjes van de gemeenten zijn van plastic en willen we in de toekomst maken gemaakt van zwerfafval dat wordt opgeruimd langs de route. We hebben alleen nog geen idee hoe dat moet! Suggestie?

Het idee van de vogelringetjes is bedacht door Manja Bente die ook de pelgrimsveter ontwierp. De veter was eerst van leer, maar is nu van kurk. Dit materiaal gebruikt geen dieren en is veel duurzamer. De kurk is afkomstig uit Portugal.