Laatst bijgewerkt: 6 december-2023

Aandachtspunten

Let op: door overvloedige regen is het hoog water en erg drassig. Zie voor speciale aandachtspunten bij hoogwater onderaan.

Startprocedure: wie vertrekt, wordt in de Stevenskerk niet meer bijgeschreven in het pelgrimsregister. Dat gebeurt alleen bij aankomst. Je bent bij je start wel van harte welkom in de kerk, bv. in de stiltekapel of bij het 2,2 meter hoge beeld van ons icoon Pelgrim. Meer.

Routekaart 3: Openbare seksplek
Het strand in de uiterste bovenhoek van de Bisonbaai wordt gebruikt als openbare seksplek voor homoseksuele mannen. Meestal alleen bij goed weer en in de middag. Je loopt er een stuk vandaan, maar toch wordt het door sommige wandelaars als confronterend ervaren. Loop evt. in een boog om de hoek heen. Liever de hele plek vermijden? Ga rechts bij kaart 3, bolletje 3 en je loopt onder de Bisonbaai langs naar halteplaats Oortjeshekken.

Routekaart 3: opdringende masturberende man 
Drie wandelaars hebben in 2020 geklaagd over een masturberende man die zich opdrong op het openbare wandelpad bij bovengenoemde ontmoetingsplaats. Sindsdien hebben wij geen klachten ontvangen, maar in vergelijkbare situatie vraagt ​​de gemeente/politie je om onmiddellijk 112 te bellen. Later een soortgelijke situatie melden? Bel de politie op 0900-8844.

Routekaart 4: prikkeldraad voor wandelpad
Bij bolletje 3 is het paadje naar rechts na de sloot soms afgesloten door prikkeldraad. Dit i.v.m. de overtocht van koeien. Even bukken (voor het prikkeldraad)!

Routekaart 4: overlast door wandelaars en honden
Bij bolletje 8 heeft een omwonende over wandelaars geklaagd. Vriendelijk verzoek om een hond hier aan te lijnen en je niet te ontlasten of het resultaat in ieder geval te bedekken met aarde/bladeren (overal een goed idee eigenlijk).

Routekaart 9: bijtende hond (situatie lijkt opgelost, maar blijf alert)
In 2021 en 2022 waren er klachten over een agressieve hond bij bolletje 2. De situatie lijkt opgelost, maar als je ieder risico wilt uitsluiten, ga bij kaart 8, bolletje 6, op de klinkerweg niet linksaf, maar rechtdoor. Je komt dan vanzelf op de in onbruik geraakte spoorlijn. Ga hier linksaf. Na de tweede spoorwegovergang zit je weer op de route: kaart 9, bolletje 2 en 3. Blijf de spoorbaan volgen en volg de beschrijving van bolletje 3. Problemen ondervonden? Mail ons.

Routekaart 22: Keent met hond
Loop je met een hond? Weet dat de uiterwaarden van Keent verboden zijn voor honden. Pak niet de struinroute, maar blijf op onze hoofdroute en houd de hond aangelijnd. Kijk hier andere uitzonderingen voor honden en tips: link.

Routekaart 24: ommetje naar Wijchen
Gemeente Wijchen bedacht een mooi ommetje voor wie het historisch centrum met terrasjes wil meepakken of naar het station moet. Begin vanaf bolletje 6: kijk hier. Het maakt je tocht 3 tot 4 kilometer langer, maar je krijgt er wat voor terug in de vorm van twee meren, een ‘liefdeslaantje’, een kapel waar je een kaarsje kunt branden, gezellige terrassen en een oud kasteel met een beeld van Huub en Adelheid Kortekaas. Na station Wijchen keer je via een nieuwbouwwijk op de route terug.

Routekaart 33 en 34: werk aan de weg voor brug de Oversteek
Vanaf de sluis bij Weurt tot aan de brug de Oversteek zijn ze flink bezig met werkzaamheden. De situatie is veranderlijk. Houdt links aan om de nieuwe brug de Oversteek op te gaan. Kijk vooral uit naar het nieuwe café restaurant dat in het gebied is gevestigd bij de maakfabriek Nymma.

Alleen bij hoogwater of veel regen

Routekaart 1: brug Ooypoort onder water?
De brug de Ooypoort bij bolletje 11 staat bij hoogwater soms onder water.
– Ga in dat geval bij de brug rechtsaf, de trappen op naar de weg. Boven links af. De woonboten zijn aan je linkerkant.
– Daarna de eerste afslag links. Je loopt over een sluis (Hollands Duits Gemaal).
– Rechtdoor blijven lopen en de eerste weg linksaf tussen huizen door. Je loopt nu de uiterwaarden in.
– Na 200m ga je linksaf en vervolgens rechts een platte brug over, je bent nu bij bolletje 13. Vervolg route.

Routekaart 3 en 4: kans op blubber en gladheid
Heeft het een paar dagen achter elkaar veel geregend? Dan is er in de Ooijpolder vaak blubber en kans op gladheid. Voor de één een hilarisch avontuur, voor de ander aanleiding tot een omweg. Je kunt meestal via een dijk of een parallel straatje er omheen. Bereid je voor op vieze schoenen en zorg eventueel voor een stok voor houvast.

Routekaart 19: visvijver Nederasselt
Bij bolletje 9 kom je langs een visvijver. Bij langdurige en overvloedige regen kan die overstromen waardoor het pad niet langer begaanbaar is. Keer dan terug. Sla links af bij de asfaltweg (de richting waar je vandaan kwam). Je kunt (1) als het natuurgebiedje van stichting Kadans open is, via dit gebiedje naar de dijk van bolletje 11, (2) is dit dicht of ook te drassig, loop dan verder en sla de eerste weg links. Links aanhouden en je komt via een kleine nieuwbouwwijk uit op de dijk en bij bolletje 11.

Routekaart 31: waterversperring
De Waalstranden (struinroute) vlak na de snelwegbrug van Ewijk zijn soms versperd door hoog water. Je kunt dan na de snelwegbrug het spoor van de runderen volgen dat om het water gaat tot je weer langs de Waal kunt struinen. De struinroute is een grote aanrader in plaats van de hoofdroute via de asfaltdijk!

Teken en eikenprocessierups

Pas op teken. Dat zijn zeer kleine, zwarte bloedzuigers die besmet kunnen zijn met lelijke ziekten zoals Lyme.

 • seizoen: april- oktober.
 • teken vallen niet uit bomen, maar zitten meestal in laag struikgewas of hoog gras.
 • om teken te voorkomen, vermijd laag struikgewas en hoog gras.
 • moet je hier toch door, doe bv. je broek in je sokken. Teken kruipen je broek op en laten zich bij gebrek aan zuigplek op de grond vallen.
 • Controleer aan het eind van elke dag huidplooien (oksels, knieholten, schaamstreek) op teken. Ze gaan waar het warm is.
 • Meer: RIVM

Ook de eikenprocessierups kan voor problemen (jeuk!) zorgen. De rups is tussen half mei en half juli actief. De haren van de rups kunnen ernstige jeuk veroorzaken. Kijk hier voor meer informatie: link.

Laatse nieuws halteplaatsen (vogelringetjes)

Neem je pelgrimsveter mee
Verschillende halteplaatsen vragen om je pelgrimsveter bij het ophalen van een vogelringetje.

Begin- en eindpunt de Stevenskerk
Let op: je kunt je hier alleen aanmelden bij het eind van je tocht, niet aan het begin (openingstijden). Kerk dicht ? Bel aan bij witte deur, waar je tegenaan loopt als onder de poort doorloopt vanuit de Markt. Soms is er een verhuring en hebben de vrijwilligers geen tijd, heb alsjeblieft respect hiervoor. Ga dan voor ontbrekende vogelringetjes naar Lunchen bij de Bruijn of Foodbar de Pelgrim (zie routegids). Mail [email protected] om met je aankomstdatum te worden bijgeschreven in ons deelnemersregister.

Vogelringetje Mook-Middelaar: het Jachtslot is weer open! Maar ons vogelhuisje met de ringetjes zit aan het informatiebord van de kassen achter het Jachtslot, tegenover de pluktuin. Sinds kort hangt er ook een vogelhuisje met ringetjes naast het kantoor van Natuurbegraafplaats de Mookerheide, iets verderop. Adres: Heumensebaan 18, 6584 CL Molenhoek.

Vogelringetje Grave: Als je geen ringetjes kunt krijgen bij de Gouden Leeuw of de VVV,  er hangt een vogelhuisje met ringetjes bij het klooster Bij de kapucijnen in Velp, na Grave (routekaart 21, bolletje 6).

Vogelringetje Oss: De vogelringetjes zijn tegenwoordig ook te halen bij het Toeristisch Informatiepunt bij Donato’s middenin de historische stad (Sint Luciastraat 2). Of loop een stukje door naar Fiezie Homestyling op Mgr. Zwijsenstraat 3. De laatste heeft hartelijke eigenaren waar je ook wat kunt drinken en zelfs een voetenbadje kunt krijgen.

Vogelringetje Wijchen: Er hangt een huisje bij café de Leurse Hof in Leur, rechts van de ingang.

Vogelringetje Druten: In Afferden hangt bij Tabaksplant een huisje tegenover de ingang bij de midgetgolf. Let op: deze staat  najaar 2023 verscholen achter een bouwkeet. In Deest kun je een ringetje halen bij Italiaans restaurant ‘la grande Nonna’ of in Het Dorpshuis er tegenover, maar die zijn geregeld dicht. Haal je ringetje dus bij Tabaksplant.

Vogelringetje Beuningen: veel pelgrims missen het mooie ‘Dijkmagazijn’. Je vindt de afslag net voor bolletje 1 op kaart 32.  Gemist? Haal je vogelringetje in de Waalgaard in Weurt. Deze ligt aan de dijk aan het begin van het dorp net voordat je aan je linkerhand een grote plas water krijgt. De ‘zelfpluk boomgaard’ heeft beneden de dijk een groot informatiebord met vogelhuisje met onze ringetjes.

Let op: Café het Centrum in Weurt is gesloten.

Laatste nieuws horeca

In veel plaatsen loop je zo tegen horeca aan of zie je in de routegids op de kaart een symbooltje staan. Op sommige stukken is er echter maar weinig te vinden. Hieronder daarom wat aanvullende tips.

Routekaart 1 en 34: nieuwe horeca Stevenskerk
In de Stevenskerk is in de Noorderkapel een nieuwe horeca locatie: Droom. Een hele mooie locatie met een sociale doelstelling.

Routekaart 7: koffie/thee bij B&B d’n Hoaf
Vlak na bolletje 10 ligt rechts B&B d’n Hoaf op de Waldgraaf 3. Eigenaresse Annet zet met liefde koffie of thee tegen een vrijwillige bijdrage.

Routekaart 7 : tankstation met versnaperingen
Op routekaart 7 kun je na bolletje 10 bij de Waldgraaf naar links voor tankstation Argos op het eind met eten, drinken, ijs. Breiter Weg 13, Wyler.

Routekaart 9: bakkerij terras
Als café halteplaats Niederrhein gesloten is, weten veel pelgrims Bakkerij Dercks te vinden in het centrum van Kranenburg, vlakbij de (katholieke) pelgrimskerk. Met terras en binnencafé. Grosse Strasse 73-75.

Routekaarten 14 en 15: Jachtslot Mookerheide weer open
Het Jachtslot Mookerheide heeft na een lange renovatie weer horeca. Bijzondere locatie: het was ooit het hoofdkwartier van de Waffen-SS en daarna van lieve zusters. Kijk hier voor openingstijden.

Routekaarten 18 en 19: honesty bar’ 7 dagen per week
Op kaart 18 en 19 zie je links ‘De Schatkuil’. Een boerderijterras met zelfbediening midden in de velden, zwaluwen vliegen er af en aan. April – november, elke dag open 08.00u – 21.00u uur. Schatkuilsestraat 7. Ga bij Routekaart 19 bij bolletje 1 linksaf in plaats van naar rechts. Eerstvolgende afslag rechts en daarna links aanhouden en je loopt er bijna tegen aan.

Routekaart 23: VVV, Donato’s en Fieziete
In Ravenstein is stadsherberg de Keurvorst vaak dicht. Hier tegenover ligt nu Donato’s en de VVV (officieel Touristisch Informatiepunt), waar je behalve wat te drinken ook een vogelringetje kunt ‘scoren.’ Veel enthousiaste berichten van pelgrims hierover. Bij Fieziete iets verder op de Monseigneur Zwijssenstraat 3 kun je een voetenbadje krijgen.

Routekaart 24: ommetje centrum Wijchen en boerderij terras
Let op: het boerderij terras dat in je gids staat gemarkeerd, is inmiddels gesloten. Als je in Wijchen iets wil drinken, loop dan de alternatieve route die de gemeente uitstippelde voor ons. Deze leidt naar een fraai terras vlakbij een eeuwenoud kasteel: link.

Routekaart 27: Bergharen en Afferden
De supermarkt is dicht (na bolletje 10). Maar er zijn gelukkig wat alternatieven!

 • Ga naar de forel vijver Forel op Dorpsstraat 39 met groot terras voor koffie en snacks. Veel dagen open tussen 08.00u/09.00u en 16.00u/17.00u. Check de website: link.
 • Het dorpshuis de Zandloper in Bergharen heeft woe, vrij en za van 08.30u tot 12.30u vers brood en koffie/thee. Adres is de Weem 1 in Bergharen. Ga hiervoor bij routekaart 27 bij bolletje 4 niet de Wijksestraat in maar loop twee straten verder. Tegenover de fraaie kerk kun je naar rechts en kom je bij het dorpshuis.
 • B&B de Donk op routekaart 28 (na bolletje 6) heeft vaak een honesty bar met koffie/thee tegen vrijwillige bijdrage, er staat dan een bord langs de weg. Strengstraat 5.
 • Eerstvolgende adres voor boodschappen is in Afferden bij het tankstation links tegenover halteplaats de Tabaksplant met zelfgemaakte broodjes van eigenaresse.
 • In Afferden vind je ook iets van de route landwinkel de Zandroos met lunchcafé wat door diverse mensen van harte wordt aangeraden: https://zandroos.nl/, Van Heemstraweg 48.

Routekaart 30: restaurant, café en snackbar Deest
In Deest zit restaurant Nonna en wijkcentrum het Dorpshuis. Dicht? De snackbar aan het Kerkplein is vrijwel elke dag open en heeft van alles. Op 250 meter van de dijk en onze route.

Routekaart 31: terras en supermarkt Winssen
In Winssen is vlakbij de dijktempel van Kortekaas (bolletje 1) een caféterras en restaurant: de Arend. Een paar honderd meter verder ligt een supermarkt.

Routekaart 32: horeca bij halteplaatsen Beuningen en Weurt
Dijkmagazijn Beuningen heeft in de zomermaanden in het weekend een pop-up terras. Café het Centrum is helaas gesloten vanwege het verdrietige overlijden van de eigenaresse. Er is in Weurt wel een snackbar.

Routekaart 33: bij brug de Oversteek
Bij bolletje 1 ligt naast de brug de Oversteek een oude fabriekshal: de Vasim. De cultuurspinnerij met hip café en terras is nu gesloten, maar gaat binnenkort weer open is de verwachting.

Dit zijn de wijzigingen voor de edities 1 t/m 4 van onze routegids.

 • Kijk voor in je routegids welke editie je hebt
 • Onze routemarkering volgt de wijziging, dus bij twijfel: volg de markering!

Routekaart 10
Bij bolletje 9 is het overwoekerde paadje tussen herinneringsborden boswachters afgesloten.
Neem de eerst volgende weg links en daarna het schuine pad rechts. Je bent weer op de route. 

Routekaart 12
Werk Koningsven voltooid, route licht gewijzigd.
Het bankje bij bolletje 1 is verdwenen. Volg nu markering rechtdoor en ga aan eind rechtsaf richting het bos.
Bij bolletje 4 is de picknicktafel verdwenen. Volg de markering.

Routekaart 14
Drukke nieuwe mountainbike route! Om die te ontlopen, is de route aangepast op deze en de volgende kaart:
– Ga bij bolletje 10 na klaphek rechts en meteen weer rechts. Volg het zandpad langs hek en heide.

Routekaart 15
– Ga bij bolletje 1 bij de T-splitsing linksaf, steek de mountain route over en ga bij volgende kruising rechts.
– Bij bolletje 2 rechtdoor, voorbij kas links. Aan eind trapje af en links (Jachtslot ligt rechts van je).
– Bij bolletje 3 in bocht naar rechts, links en meteen weer rechts. Na water (l’ eau d’ amour) rechts aanhouden, rechtdoor tot asfaltweg, daar links.
– Bij bolletje 4 aan het eind drukke weg oversteken en vóór spoorkuil rechtsaf het bos in. Vervolg route.

Routekaart 27
Bij bolletje 9 is het paadje afgesloten. De markering en nieuwe gids zijn daarom aangepast:

– Ga bij bolletje 7 bij de asfaltweg rechtsaf en meteen linksaf de parkeerplaats van de kapelberg op.
– Bij de poort van de kapelberg ga je linksaf (bezoek aanbevolen, vrij toegankelijk). Aan je rechterhand verschijnt een molen.
– Afslag negeren tot je op de straat komt (Elzendweg). Sla rechtsaf en vervolg deze weg een paar honderd meter tot je linksaf kunt, natuurgebied de Elzend in. Vervolg route.

Routekaart 28
Route is aangepast i.v.m. overlast. Het paadje langs de camping bij bolletje 5 is nu gesloten.
– Neem bij bolletje vijf op de Bredeweg de eerste afslag naar rechts.
– Bij de t-splitsing linksaf (Strengstraat). Deze straat helemaal uitlopen. Aan je rechterhand grote weilanden en in de verte  een drukke weg.
– Volgende t-splitsing rechts. Je komt al snel bij de vijfsprong van bolletje 8. Vervolg route.

Routekaart 32
Het gebied hier is heringericht.
– bij bolletje 1 is de tunnel vervangen door een wandelroute tot aan Weurt. Je hoeft nu niet de dijk op, maar kunt tenzij het hoogwater is doorstruinen tot en met Weurt, o.a. door het historische “Weurtsche Straatje”.

Routekaart 33
Route is gewijzigd om minder over asfalt te hoeven lopen.
– Vanaf bolletje 4 ga je direct na sluisbrug links de trap af. Onderaan rechts en vervolgens links door hek, dit hek zit met een touwtje dicht (na openen wel weer afsluiten).
– Via grasdijk naar omheining van oude energiecentrale / toekomstig energiepark. Rechtsom dijk langs omheining helemaal volgen.
– Aan het eind door hek (zelfde soort touwtje), op klinkerweg rechts en op T- splitsing links.
– Op volgende T-splitsing rechts richting brug De Oversteek.
– Onder de brug links via de trappen de brug op en bovenaan rechts de Waal over. Route vervolgen

Dit zijn de wijzigingen voor de editie 5 van onze routegids.

 • Kijk voor in je routegids welke editie je hebt
 • Onze routemarkering volgt de wijziging, dus bij twijfel: volg de markering!

Routekaart 10
Bij bolletje 9 is het overwoekerde paadje tussen herinneringsborden boswachters afgesloten.
Neem de eerst volgende weg links en daarna het schuine pad rechts. Je bent weer op de route. 

Routekaart 12
Bij bolletje 4 is de picknicktafel verdwenen. Volg de markering. 

Routekaart 14
Drukke nieuwe mountainbike route! Om die te ontlopen, is de route aangepast op deze en de volgende kaart:
Ga bij bolletje 10 na klaphek rechts en meteen weer rechts. Volg het zandpad langs hek en heide.
(Wil je naar het NS-station ga dan na het klaphek links de trap af).

Routekaart 15
– Ga bij bolletje 1 bij de T-splitsing linksaf, steek de mountain route over en ga bij volgende kruising rechts.
– Bij bolletje 2 rechtdoor, voorbij kas links. Aan eind trapje af en links (Jachtslot ligt rechts van je).
– Bij bolletje 3 in bocht naar rechts, links en meteen weer rechts. Na water (l’ eau d’ amour) rechts aanhouden, rechtdoor tot asfaltweg, daar links.
– Bij bolletje 4 aan het eind drukke weg oversteken en vóór spoorkuil rechtsaf het bos in. Vervolg route.

Routekaart 27
Bij bolletje 9 is het paadje afgesloten. De markering en nieuwe gids zijn daarom aangepast:

– Ga bij bolletje 7 bij de asfaltweg rechtsaf en meteen linksaf de parkeerplaats van de kapelberg op.
– Bij de poort van de kapelberg ga je linksaf (bezoek aanbevolen, vrij toegankelijk). Aan je rechterhand verschijnt een molen.
– Afslag negeren tot je op de straat komt (Elzendweg). Sla rechtsaf en vervolg deze weg een paar honderd meter tot je linksaf kunt, natuurgebied de Elzend in. Vervolg route.

Routekaart 28
Route is aangepast i.v.m. overlast. Het paadje langs de camping bij bolletje 5 is nu gesloten.
– Neem bij bolletje vijf op de Bredeweg de eerste afslag naar rechts.
– Bij de t-splitsing linksaf (Strengstraat). Deze straat helemaal uitlopen. Aan je rechterhand grote weilanden en in de verte  een drukke weg.
– Volgende t-splitsing rechts. Je komt al snel bij de vijfsprong van bolletje 8. Vervolg route.

Routekaart 33
Route is gewijzigd om minder over asfalt te hoeven lopen.
– Vanaf bolletje 4 ga je direct na sluisbrug links de trap af. Onderaan rechts en vervolgens links door hek, dit hek zit met een touwtje dicht (na openen wel weer afsluiten).
– Via grasdijk naar omheining van oude energiecentrale / toekomstig energiepark. Rechtsom dijk langs omheining helemaal volgen.
– Aan het eind door hek (zelfde soort touwtje), op klinkerweg rechts en op T- splitsing links.
– Op volgende T-splitsing rechts richting brug De Oversteek.
– Onder de brug links via de trappen de brug op en bovenaan rechts de Waal over. Route vervolgen

Dit zijn de wijzigingen voor de editie 6 van onze routegids.

 • Kijk voor in je routegids welke editie je hebt
 • Onze routemarkering volgt de wijziging, dus bij twijfel: volg de markering!

Routekaart 10: Bij bolletje 9 is het overwoekerde paadje tussen de herinneringsborden van de boswachters definitief afgesloten. Neem in plaats daarvan de eerst volgende weg links en daarna het schuine pad rechts. Je bent weer op de route. 

Routekaart 12: Bij bolletje 4 is de picknicktafel verdwenen. Volg de markering.

Routekaart 14: Drukke nieuwe mountainbike route!
Om die te ontlopen, is de route aangepast op deze en de volgende kaart:
Ga bij bolletje 10 na klaphek rechts en meteen weer rechts. Volg het zandpad langs hek en heide.
(Wil je naar het NS-station ga dan na het klaphek links de trap af).

Routekaart 15
– Ga bij bolletje 1 bij de T-splitsing linksaf, steek de mountain route over en ga bij volgende kruising rechts.
– Bij bolletje 2 rechtdoor, voorbij kas links. Aan eind trapje af en links (Jachtslot ligt rechts van je).
– Bij bolletje 3 in bocht naar rechts, links en meteen weer rechts. Na water (l’ eau d’ amour) rechts aanhouden, rechtdoor tot asfaltweg, daar links.
– Bij bolletje 4 aan het eind drukke weg oversteken en vóór spoorkuil rechtsaf het bos in. Vervolg route.

Laatste ‘slaapnieuws’

Voor de meest recente lijst B&B’s inclusief gastgezinnen (staan ​​niet in routegids of op site) mail ons met vermelding van je inschrijfnummer.

 • Het klooster in Velp (N-Br) is in andere handen, kijk op de website Emmausklooster voor de mogelijkheden.
 • Routegids 1e, 2e en 3e editie: opgeheven zijn natuurcamping De Bruuk bij Reichswald (kaart 10 en 11), B&B de Lavendelhoeve in Bergharen (kaart 27) en hotel de Musschenberg in Beek (kaart 5).
 • Routegids 3e editie: B&B Maldenbosrand Malden heeft  mobiele nummer B&B Bothalenshof. Juist tel: +31 (0) 6 10 110 288.
 • Routegids 4e editie: Tuinhuisje Horssen Bergharen / Afferden (kaart 29) is opgeheven.

Let op! Vanwege Corona zijn niet alle gastgezinnen open.

Teken ​​alert! Teken vallen niet van bomen, maar kruipen omhoog door hoog gras en struiken. Als je hier doorheen loopt, is het daarom goed om jezelf te controleren. Op deze route is dat meestal bij de ‘Ooijpolder’ (kaart 3 en 4), de ‘Duivelsberg’ (7 en 8) en het ‘Reichswald’ (9 en 10). Draag beschermende kleding zoals een lange broek of afritsbare pijpen. Of doe je broek in je sokken.

Openbaar vervoer schema: loop de route aaneengesloten en niet in etappes: dat is ons advies. Dan kun je je bevrijden van je dagelijkse routine en kom je in het ritme van onderweg zijn.

Als je het anders wilt doen, kijk dan hier voor het OV-schema van Patricia Akkermans van D’ankh :  link. Het schema is uit 2016, updates welkom!

Overige correcties: in de routegids bij routekaart 6 in het informatieblok staat dat de muurschildering door een tiener is gemaakt. Dat is niet correct. Het schilderij is gemaakt door de plaatselijke inwoner Nicole Aarts.

Mail ons voor aanvullingen