Kleine handleiding voor de moderne pelgrim

De Walk of Wisdom is een door de natuur geïnspireerde pelgrimstocht van een ongeveer een week lopen met je telefoon op onbereikbaar. Pelgrims zijn verder vrij om te bepalen hoe ze het invullen: alleen of samen, in stilte of in gesprek, luxe of sober, met of zonder thema, etc.

Om je op weg te helpen, schreven we een kleine handleiding langs vijf natuurlijke momenten voor bezinning. Deze handleiding is gratis beschikbaar als PDF (link) of online bladerboek: klik de kleine afbeelding hieronder.

Kleine handleiding voor de moderne pelgrim

Pelgrimscoaching

Een van onze vrijwilligers Lidia van Engeland is pelgrimscoach. Ze biedt een korte coaching die bestaat uit een voor- en nagesprek. De coaching is bedoeld om helder te krijgen waarmee je op pad gaat en te reflecteren op wat er daar is gebeurd. Lees een interview met Lidia en pelgrim Laura. Meer over de pelgrimscoaching.

Meerdaagse wandelretraites door pelgrimscoaches (niet verbonden aan onze stichting):

Verdere verdieping

Vanuit de Walk of Wisdom

Als stichting organiseren we oriëntatiemiddagen, vertrekceremonies en verhalen- en terugkommiddagen (zie agenda).

Vertrekceremonies voor en door pelgrims

Deze ceremonies worden geleid door vrijwilligers van de Walk of Wisdom, waaronder Manja Bente, een van de pioniers van de route, Lidia van Engeland, pelgrimcoach, en Birgit van Onna.

Wandelen naar wijsheid

Onze bestuursvoorzitter Thomas Hontelez schreef een boek met lessen voor de pelgrim: ‘wandelen naar wijsheid’. Hij schreef het naar aanleiding van een tocht naar Istanbul, maar het bevat goede aanknopingspunten voor welke tocht je ook wilt maken: link.

Startpakket

Klaar voor een Walk of Wisdom? Schrijf je in voor een startpakket.

Vertrekceremonie Walk of Wisdom door Yolanda van Diepen