Handleiding, coaching en groepspelgrimages

De Walk of Wisdom is geïnspireerd door de levenskracht van de natuur. Wij hebben de route uitgezet en geven je iets mee via ons startpakket. Je bent verder vrij om te bepalen hoe je de tocht invult.

Om je op weg te helpen, schreven we een handleiding voor de moderne pelgrim. Verder verwelkomen we coaches die met groepen wandelen (zie voor actueel aanbod hieronder). En een van onze vrijwilligers is pelgrimcoach: Lidia van Engeland (zie onder).

De handleiding is gratis beschikbaar als PDF (link) of online bladerboek: klik de kleine afbeelding hieronder.

Kleine handleiding voor de moderne pelgrim

Pelgrimcoach

Een van onze vrijwilligers Lidia van Engeland is pelgrimcoach. Ze biedt een korte en betaalbare coaching die bestaat uit een voor- en nagesprek. Krijg helder waarmee je op pad gaat en reflecteer daarna op wat er is gebeurd. Meer. Of lees een interview met Lidia en pelgrim Laura.

Groepspelgrimages

Er zijn ook regelmatig groepspelgrimages door wandelcoaches die niet verbonden zijn aan onze stichting. Deze zijn ons nu bekend:

Verdere verdieping

Vanuit de Walk of Wisdom

Vertrekceremonies voor en door pelgrims

Iedere maand organiseren we twee vertrekceremonies voor pelgrims. De ceremonies staan los van een religie en zijn gratis toegankelijk. Een moment van bezinning voordat je op pad gaat! Kijk in onze agenda.

Nieuwe wegen voor Mariken

Mariken van Nimweghen wordt wel de bekendste Nijmegenaar genoemd die nooit heeft bestaan. Ze leefde zeven jaren met de duivel Moenen, maar brak met hem en ging op zoek naar haar eigen verhaal. Onze voorzitter Monica Boschman dichtte een hertaling van haar beroemde verhaal: nieuwe wegen voor Mariken.

Wandelen naar wijsheid

Onze voormalige bestuursvoorzitter Thomas Hontelez schreef een boek met lessen voor de pelgrim: ‘wandelen naar wijsheid’. Hij schreef het naar aanleiding van een tocht naar Istanbul, maar het bevat goede aanknopingspunten voor welke tocht je ook wilt maken: link.

Kijk ook eens op de website van stichting Pelgrimszin of het Jacobsgenootschap, een grote bron van onze eigen inspiratie.

Startpakket

Klaar voor een Walk of Wisdom? Schrijf je in voor een startpakket.

Vertrekceremonie Walk of Wisdom door Yolanda van Diepen